Nor Tande vyhrál první závod Světového poháru skokanů, Janda byl devatenáctý

Skokani na lyžích našli nového lídra. První závod jednotlivců v nové sezoně Světového poháru totiž vyhrál Nor Daniel-Andre Tande. V německém Klingenthalu na něj nestačily ani hvězdy minulého ročníku. Z Čechů se nejvíc dařilo devatenáctému Jakubovi Jandovi. Loňský vítěz Roman Koudelka skončil 23. a Jan Matura obsadil 26. pozici.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Daniel-Andre Tande slaví vítězství v závodu SP v německém Klingenthalu

Daniel-Andre Tande slaví vítězství v závodu SP v německém Klingenthalu | Zdroj: ČTK

Daniel-Andre Tande porazil v těsném souboji Petera Prevce a třetího Němce Severina Freunda, vítěze minulého ročníku Světového poháru.

Nejlepším z Čechů byl nejstarší z nich. Jakub Janda za skoky dlouhé 121,5 a 125 metrů obsadil 19. místo, po prvním kole byl až osmadvacátý.

Janda: Mám problém s nájezdovou pozicí

„První skok jsem totálně zkazil a třepal jsem se, abych vůbec postoupil do druhého kola. Nakonec to ve větrné loterii vyšlo. Ve druhém skoku byla trošku smůla na podmínky, ale skok se mi docela sešel. I když to ještě není to, co jsem předváděl v posledních trénincích před sezonou,“ řekl ke svému výkonu český matador.

„Mám tam trošku problém s nájezdovou pozicí, nemůžu si dosednout. Jak přijdou nervy, tak jsem v nájezdu tvrdší,“ popsal Janda, na čem ještě musí zapracovat.

Další závod Světového poháru čeká skokany v pátek 27. a v sobotu 28. listopadu ve finském Kuusamu.

Tomáš Kohout, dab Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme