Lední medvědice Cora z brněnské zoo přivedla na svět dalšího potomka

Lední medvědice Cora z brněnské zoologické zahrady o víkendu porodila mládě. Potvrdili to dnes chovatelé, kteří matku i mládě sledují v porodním boxu prostřednictvím kamery. Zatím se jejich stav jeví jako bezproblémový.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zoo Brno. Medvědice Cora s medvíďaty

Zoo Brno. Medvědice Cora s medvíďaty | Foto: Vlasta Gajdošíková | Zdroj: Český rozhlas

Cesta kolem výběhu ledních medvědů však zůstane z bezpečnostních důvodů v následujících týdnech uzavřena.

Mevědice Cora má za sebou dva úspěšné odchovy dvojčat z let 2007 a 2012. Další porod je podle odborníků velkým chovatelským úspěchem.

Odchov ledních medvědů v zajetí je mimořádně složitý. Chovatelé zdůrazňují, že každá lední medvědice, která je schopna přivést na svět v zoo mláďata a následující zhruba dva roky se o ně stará, je velkou vzácností.

Pokud by se o medvídě nebyla schopna postarat, mají připravený inkubátor a jsou připraveni jej uměle odchovat. Uměle odchovaní medvědi se ale dožívají krátkého věku.

Cora měla v minulosti mnoho neúspěšných pokusů o odchov. Několik jejích potomků uhynulo. Vše se změnilo až v roce 2007, kdy přivedla na svět Billa a Toma.

Dvojčata úspěšně odchovala a ta se stala velkou turistickou atrakcí. Zoo Brno ročně navštíví 250 až 260 tisíc lidí. V roce 2008 se ale do zoo přišlo podívat na medvídky rekordních 320 tisíc. To je dosud nejvyšší návštěvnost od roku 1989.

ČTK, Tereza Kadrnožková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme