Německo musí dostat migrační vlnu pod kontrolu, žádají tamní Židé

Předseda Ústřední rady Židů v Německu Josef Schuster se vyslovil pro přísné limity pro uprchlíky. Němečtí Židé se zatím k uprchlické krizi příliš nevyjadřovali. Teď dali najevo, že Německo by mělo stanovit jasný limit pro počet lidí, které přijme. Josef Schuster také varoval před riziky, která s sebou rostoucí počet uprchlíků přináší.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

židovská hvězda

židovská hvězda | Foto: CC0 Public domain, Fotobanka Pixabay

Ústřední rada Židů prý chápe, že běženci utíkají před terorem takzvaného Islámského státu a že chtějí žít v míru a svobodě. Na druhé straně poukazuje na to, že tito uprchlíci vyrostli v kultuře, jejíž součástí je nenávist vůči Židům a intolerance vůči dalším menšinám, například homosexuálům.

Netolerance není podle Josefa Schustera svázaná s islámem jako takovým, ale je součástí arabské kultury. "Tady nejde o náboženský problém, ale o problém etnický," řekl předseda Ústřední rady Židů v Německu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Proč vyzývá židovská organizace v Německu k limitu pro přijímání uprchlíků, zjišťoval zpravodaj Pavel Polák

Aby mohlo Německo integrovat statisíce nových uprchlíků, je podle Schustera potřeba tento příliv omezit. Pokud by jich bylo příliš, integrace by prý byla velmi složitá.

Předseda Ústřední rady Židů také připomněl události v Gaze v roce 2014, kdy na některých demonstracích proti izraelské politice docházelo v Německu ze strany muslimských účastníků k antisemitskému skandování.

V Německu už bylo letos zaregistrováno 900 tisíc běženců, podle neoficiálních údajů může do země za celý rok přijít až jeden a půl milionu lidí.

Stanovení horní hranice pro počet přicházejících uprchlíků v pátek znovu odmítla německá kancléřka Angela Merkelová. Podle ní je možné dosáhnout snížení počtu běženců jen na mezinárodní úrovni.

ČRo, Pavel Polák Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme