Hokejový Třinec už nehledá nové trenéry, u týmu zůstanou Mucha s Malíkem

Třináctého listopadu utrpěli hokejisté Třince nejtěžší porážku v historii moravských derby s Vitkovicemi. Oceláři prohráli 0:7. Vysoká porážka znamenala konec trenérského dua Jíří Kalous – Václav Varaďa. Původně na záskok přišli René Mucha a Marek Malík. Ti však u týmu zůstanou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Třinečtí hokejisté v moravském derby proti Brnu

Třinečtí hokejisté v moravském derby proti Brnu | Zdroj: ČTK

Po nepřesvědčivých výkonech ze začátku roku se vedení po vzájemné dohodě rozloučilo s hlavním trenérem Jiřím Kalousem.

„Vysoká porážka ve Vítkovicích byla příslovečným hřebíčkem, který změnil běh třineckého hokeje. Jiří Kalous nabídl rezignaci a po vzájemné dohodě jsme ji přijali,“ prohlásil viceprezident klubu Jan Czudek.

René Mucha měl být v roli hlavního kouče pouze provizorním řešením. Samo vedení třineckého hokeje v posledních dnech prohlašovalo, že nový trenér se stále hledá a že Mucha s Malíkem u týmu nezůstanou.

Jiří Kalous skončil na lavičce extraligového Třince. Nahradí ho tandem René Mucha, Marek Malík

Číst článek

Ti ale v posledních čtyřech zápasech dokázali s týmem vybojovat pět bodů a vedení se rozhodlo dát jim důvěru až do skončení letošní sezony.

„Shodli jsme se na tom, že ponecháme stávající trenérskou dvojici Mucha a Malík. Myslím, že přinesli mužstvu nové impulzy, a pevně věříme, že se to zúročí v dalším pokračování,“ uvedl na třineckém webu Czudek.

René Mucha je odchovanec třineckého hokeje, který doposud vedl mládežnické výběry. Marek Malík je bývalý vynikající obránce, který v loňském roce ukončil aktivní kariéru, během které odehrál bezmála sedm set utkání v zámořské NHL.

Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme