Arsenal v Lize mistrů stále žije. Čech proti Záhřebu vychytal nulu

Fotbalisté londýnského Arsenalu po vítězství 3:0 nad Dinamem Záhřeb stále živí naději na postup do osmifinále Ligy mistrů. Jistotu účasti ve vyřazovací fázi mají po úterních kláních Barcelona a Bayern Mnichov.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech dnes nastoupil ke svému 118. zápasu v reprezentaci

Petr Čech dnes nastoupil ke svému 118. zápasu v reprezentaci | Zdroj: Reuters

Téměř ztracená mise už má zase reálné obrysy. Arsenal se po zpackaném vstupu do letošního ročníku Champions League a po debaklu na půdě Bayernu Mnichov už pošestnácté v řadě může kvalifikovat do osmifinále nejprestižnější evropské soutěže.

V úterý se mu po dvou zásazích Alexise Sáncheze a jedné trefě Mesuta Özila přiblížil vítězstvím 3:0 nad Dinamem Záhřeb, kterému tak vrátil zářijovou porážku 1:2.

„Kanonýrům“, jejichž bránu celý zápas hájil Petr Čech, zároveň pomohl výsledek druhého utkání skupiny F, v kterém mnichovský Bayern deklasoval Olympiakos 4:0.

V závěrečném skupinovém zápase na horké půdě v Pireu musí londýnské mužstvo k postupu mezi šestnáct vyvolených vyhrát o dva góly. Vítězství o jednu branku bude týmu Arsena Wengera stačit v případě, že se v Řecku prosadí minimálně třikrát.

Barcelona a Bayern jdou dál

Vstupenku do osmifinále Champions League už mají v kapse kromě fotbalistů Manchesteru City, Realu Madrid a Zenitu Petrohrad také hráči Barcelony a zmíněného Bayernu.

Barcelona se po víkendovém koncertu v El Clásicu proti odvěkému rivalovi Realu Madrid zaskvěla i proti římskému AS v Lize mistrů.

Katalánci vedli už po úvodním poločase 3:0 a stejný počet branek nasázeli i po přestávce. Snížení Edina Džeka v nastavení na výsledku 1:6 z pohledu italského celku nic nezměnilo.

Druhá postupová příčka ze skupiny E je zatím otevřená. V posledním kole o ni budou bojovat Leverkusem, Řím i Borisov.

Dramatický závěr bude mít také skupina G. Vedoucí Chelsea má po výhře 4:0 v Tel Avivu deset bodů, stejný počet bodů má po zaváhání 0:2 s Dynamem Kyjev Porto.

Osmibodoví Ukrajinci můžou v posledním kole, v němž přivítají Maccabi Tel Aviv, výrazně zamíchat postupovými kartami.

Výsledky zápasů 5. kola fotbalové Ligy mistrů:

Skupina E:

BATE Borisov - Bayer Leverkusen 1:1 (1:0)
Branky: 2. Gordějčuk - 68. Mehmedi. Rozhodčí: Turpin - Cano, Danos (všichni Fr.). Diváci: 12 601.

FC Barcelona - AS Řím 6:1 (3:0)
Branky: 15. a 44. Suárez, 18. a 60. Messi, 56. Piqué, 77. Adriano - 90.+1 Džeko. Rozhodčí: Cakir - Duran, Ongun (všichni Tur.).

Skupina F:

Arsenal FC - Dinamo Záhřeb 3:0 (2:0)
Branky: 33. a 69. Sánchez, 29. Özil. Rozhodčí: Kassai - Ring, Tóth (všichni Maď.).

Bayern Mnichov - Olympiakos Pireus 4:0 (3:0)
Branky: 8. Douglas Costa, 16. Lewandowski, 20. Müller, 70. Coman. Rozhodčí: Eriksson - Klasenius, Wärnmark (všichni Švéd.). ČK: 53. Badstuber (Bayern).

Skupina G:

FC Porto - Dynamo Kyjev 0:2 (0:1)
Branky: 35. Jarmolenko z pen., 64. González. Rozhodčí: Carballo - Alonso, Yuste (všichni Šp.).

Maccabi Tel Aviv - Chelsea FC 0:4 (0:1)
Branky: 20. Cahill, 73. Willian, 77. Oscar, 90.+1 Zouma. Rozhodčí: Mallenco - Del Palomar, Cabanero (všichni Šp.). ČK: 41. Ben Haim (Maccabi).

Skupina H:

Zenit Petrohrad - Valencie CF 2:0 (1:0)
Branky: 15. Šatov, 74. Dzjuba. Rozhodčí: Moen - Haglund, Andas (všichni Nor.). ČK: 80. Vezo (Valencie). Diváci: 20 000.

Olympique Lyon - KAA Gent 1:2 (1:1)
Branky: 7. Ferri - 32. Milicevič, 90.+5 Coulibaly. Rozhodčí: Karasev - Averjanov, Kalugin (všichni Rus.).

Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme