Pohár pro vítěze fotbalové Ligy mistrů je v Česku. Bude tu až do konce listopadu

Řada fotbalových fanoušků tráví některé úterní a středeční večery u televizních přenosů Ligy mistrů, a třeba i sní o tom, jaké to je zvítězit v nejprestižnější klubové soutěži a zdvihnout nad hlavu slavnou trofej pro vítěze. Takoví nadšenci si ji mohli a stále ještě mohou alespoň prohlédnout a vyfotit se s ní, pokud uspějí ve vědomostní soutěži v rámci tzv. Trophy Tour.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Před prezentací poháru pro vítěze Ligy mistrů v Liberci si trofej mohli prohlédnout fanoušci v Praze

Před prezentací poháru pro vítěze Ligy mistrů v Liberci si trofej mohli prohlédnout fanoušci v Praze | Zdroj: ČTK

Pohár pro vítěze Ligy mistrů nejprve zamířil do Prahy, odkud se pomocí speciálního kamionu přesunul do Liberce, kde byl včera k vidění na náměstí Dr. Edvarda Beneše.

„S využitím propagačního kamionu jsme se rozhodli, že fotbalovým fanouškům přivezeme Trophy Tour, aby se mohli podívat, jak vypadá originální trofej pro vítěze UEFA Champions League,“ říká Martin Pavlečka, marketingový ředitel této akce.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pohár pro vítěze Ligy mistrů je v České republice. Jak prohíhala jeho prezentace v Liberci zjišťoval David Nyč

Dle jeho slov se nejedná o repliku, ale o skutečnou trofej, na kterou si v minulých letech sáhli například Milan Baroš, Vladimír Šmicer či Lionel Messi. Z této skutečnosti však plynou i určitá omezení.

„Máme jedno bezpečnostní pravidlo, které říká, že si na trofej mohou sáhnout jen ti, kdo ji vyhráli. To znamená, že ostatní se s ní mohou jenom vyfotit,“ dodává Pavlečka.

Aby se fanoušci mohli s prestižní trofejí vyfotit, musí se zúčastnit vědomostního kvízu, jehož součástí jsou například otázky z oblasti fotbalových pravidel či historie Ligy mistrů. Kromě poháru si pak ve speciálním kamionu mohou návštěvníci prohlédnout i nejrůznější relikvie ze slavné soutěže, přičemž nechybí ani dres Davida Beckhama.

Slavný pohár zůstane v Liberci až do středečního večera. Posléze se přesune do Plzně, kde si jej fanoušci budou moci prohlédnout od pátku do neděle.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme