Ibrahimović se vrací do svého rodiště, jeho PSG se představí ve švédském Malmö

Zlatan Ibrahimović neměl lehké dětství. Jeho sestra fetovala, táta byl alkoholik a on jako malý klidně i několik dní neměl co jíst, a proto začal krást. Teď je z něj jeden z nejlepších fotbalistů světa. A dnes se do místa svého neradostného mládí vrátí. Ve švédském Malmö povede jako kapitán PSG v utkání Ligy mistrů.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Kapitán francouzského Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovič

Kapitán francouzského Paris St. Germain Zlatan Ibrahimovič | Zdroj: Reuters

„Je to neuvěřitelný pocit, kruh mé cesty se uzavírá. Bylo a stále to je dlouhé krásné dobrodružství. Moc lidem se něco takového nepoštěstí, bude to pro mě vzpomínka na celý život,“ těší se na utkání ve svém rodném městě Zlatan Ibrahimović.

K velké kariéře skutečně coby dítě z Rosengardu neměl našlápnuto. Z přistěhovalecké čtvrti se v podstatě stalo ghetto. S kriminalitou, drogami, vysokou nezaměstnaností, skoro polovinou dětí, které ani nedodělaly základní školu. I Zlatan měl se vzděláním problémy, kradl, ale nakonec se upnul k fotbalu a bylo to skvělá volba.

Přehrát

00:00 / 00:00

Švédský fotbalový reprezentant Zlatan Ibrahimovič se dnes večer v zápase Ligy mistrů představí ve svém rodišti v Malmö

„Mám hodně zodpovědnosti díky tomu, co dělám celou fotbalovou kariéru. Cítím se jako vzor pro lidi, kteří vyrostli v takových čtvrtích jako já. Nejenom tady, ale po celém Švédsku,“ dodává.

A proto se syn bosenského otce a chorvatské matky věnuje charitě, třeba loni dal více než milion korun, aby mohla švédská reprezentace mentálně postižených na mistrovství světa.

Teď zase zařídil projekci dnešního zápasu na náměstí v Malmö pro ty, kteří se nedostanou na stadion. Je totiž beznadějně vyprodáno a vstupenky se prý na černém trhu šplhají až k 60 tisícům korun. Vidět Ibrahimoviće na vlastní oči, to je pro řadu fanoušků sen. Zlatana totiž Švédové milují.

„Dostane se mu určitě velkolepého přivítání, vždyť je to jeden z nejlepších nebo vůbec nejlepší fotbalista švédské historie a pochází z Malmö. Jsme tady na něj opravdu pyšní. Může se těšit na bouřlivé ovace. Ale potom doufám, že se budou fanoušci soustředit na nás a fandit nám,“ věří kapitán Malmö Markus Rosenberg. Ale vzhledem k Ibrahimovićově popularitě si tím jistý být nemůže.

Jan Suchan, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme