V čele Rady Českého rozhlasu je Petr Šafařík, Michal Stehlík rezignoval

Předseda Rady Českého rozhlasu Michal Stehlík odstoupil ze své funkce. Společně s ním rezignovali i místopředsedové Jiří Vejvoda a Petr Šafařík. Toho rada na dnešním zasedání rovnou zvolila za svého nového šéfa. Novými místopředsedy budou Ivan Tesař a Milan Badal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

PhDr. Petr Šafařík

PhDr. Petr Šafařík | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Michal Stehlík svoji rezignaci zdůvodnil okolnostmi kolem odchodu bývalého generálního ředitele rozhlasu Petera Duhana.

„Přežili jsme poměrně hektické období, kdy předsednictvo rady a rada řešila poměrně zásadní otázky,“ poznamenal Stehlík.

„Máme prozatímního ředitele, je vypsáno výběrové řízení a shodli jsme se, že při hektičnosti situace bude dobré, když se trošku prostřídáme a kolegové se postaví do čela rady a budou teď řešit provozní i další kroky,“ řekl končící předseda rady.

Podle nového předsedy Rady Českého rozhlasu Petra Šafaříka se na jejím fungování nic nezmění.

„Spíš si myslím, že bude pokračovat tendence aktivnější Rady Českého rozhlasu, která bude i třeba na základě podnětů a případně stížností posluchačů poměřovat program Českého rozhlasu Kodexem Českého rozhlasu a zákonem o Českém rozhlasu.“

„A určitě je teď velkou prioritou, aby bylo řádně a důstojně dokončeno výběrové řízení na generálního ředitele,“ míní Šafařík.

mkp, Vojtěch Koval Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme