Fotbalový brankář Tomáš Koubek tři týdny nechytal, i tak nastoupí v Braze jako jednička

Fotbalisté Liberce se už zítra představí v pátém kole základní skupiny Evropské ligy v portugalské Braze. Severočechy v poslední době kosí zranění a trenéři nemají při skládání sestavy kam sáhnout. Opačný problém ale řeší s brankáři. Ve výborné formě hrající Václav Hladký začne utkání jako náhradník. Chytat bude Tomáš Koubek, přestože do zápasu zasáhl naposledy před třemi týdny.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Liberecký brankář Tomáš Koubek

Liberecký brankář Tomáš Koubek | Foto: www.fcslovanliberec.cz

Let z Prahy do Porta, odkud se poté vydala celá výprava do nedaleké Bragy, byl pro tým příjemný klimatický skok. Na severu Portugalska mohou hráči teplé oblečení na čas odložit. Jediný, kdo bude potřebovat rukavice, bude Tomáš Koubek. Ovšem nikoli pletené, do zimy, ale ty gólmanské, protože právě on se zítra postaví do brány.

Přehrát

00:00 / 00:00

I přes dlouhou absenci bude brankář Liberce Tomáš Koubek v zápase evropské ligy jednička

„Skoro jistě bude chytat Tomáš Koubek. V evropských pohárech byl úspěšný, dostal nás tam a má tam dobré jméno. Pro Vencu to není jednoduché, zvlášť když teď vychytal dvakrát nulu. Jsem rád, že máme dva kvalitní gólmany,“ říká k situaci s brankáři trenér Liberce Jindřich Trpišovský, přestože tím pádem předem odsunul v posledních duelech vynikajícího Václava Hladkého do pozice týmové dvojky.

Jediná znepokojující věc pro liberecký realizační tým je, že gólman Koubek se do branky postaví poprvé po osmnácti dnech. Nejprve si plnil povinnosti v národním týmu, a po reprezentační pauze pouze z tribuny sledoval utkání se Spartou. Z Letné na severu Čech hostuje a podle smlouvy do vzájemného souboje nastoupit nesmí.

„Je to osmnáct dní od zápasu s Brnem a uvidíme, jestli to bude mít nějaký vliv. Situace byla opravdu extrémní. Hlavně to, že jsem nemohl chytat doma se Spartou,“ říká vousatý dlouhán Tomáš Koubek.

Vrací se ale právě včas. Při venkovních duelech Slovanu v Evropské lize jako by očaroval svoji bránu. Ve čtyřech takových duelech v letošní sezoně nepustil jediný gól a Liberecké pokaždé dovedl k vítězství. A tím dopřává jistý komfort také svým spoluhráčům.

„Určitě je lepší, když víte, že vzadu máte někoho, kdo dokáže napravit naše chyby. Dodává nám to sebevědomí,“ podotýká liberecký obránce Lukáš Pokorný před pátým utkáním základní skupiny prestižní soutěže.

Zápase začne na místním Estádio Municipal zítra ve 21 hodin a 5 minut.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme