Arsenal, nebo Pireus. Tým Petra Čecha bude v Lize mistrů bojovat o postup na horké řecké půdě

Fotbalisté Arsenalu vyhráli včera večer nad Dinamem Záhřeb 3:0 a udrželi šanci na postup ze základní skupiny Ligy mistrů. V hodně složité misi potřebují za týden v Pireu zvítězit nad tamním klubem jiným výsledkem než 1:0 nebo 2:1. Propočty se zabývá i opora Arsenalu brankář Petr Čech.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Petr Čech sice inkasoval dva góly, dalšími zákroky ale pojistil výhru Arsenalu 5:2

Petr Čech sice inkasoval dva góly, dalšími zákroky ale pojistil výhru Arsenalu 5:2 | Zdroj: Reuters

„Pro mě osobně to bylo velice náročné utkání na koncentraci. Dlouho se nic nedělo, hrál jsem jen nohama a potom jsme si najednou málem dali vlastní gól,“ vyjádřil se k průběhu zápasu Petr Čech.

Kdyby měl reprezentační brankář tu možnost, sledoval by už při utkání vývoj skóre v Mnichově, kde nakonec domácí porazili Olympiakos Pireus 4:0, a tak může Arsenal stále postoupit.

Přehrát

00:00 / 00:00

Brankář Arsenalu Petr Čech po včerejší výhře věří v postup do další fáze Ligy mistrů

„Jsme samozřejmě rádi, že jsme ten zápas zvládli stejně jako Bayern a v posledním kole se schyluje k velkému finále,“ dodává Čech.

Do něj bude ale Arsenal vstupovat v nevýhodné pozici, protože musí dát minimálně dva góly. Pro Petra Čecha to je zvlášť nepříjemná situace, protože první zápas proti Pireu chytal jeho náhradník David Ospina a mimo jiné vlastním gólem přispěl k porážce 2:3. Podle českého brankáře už teď Arsenal ve vyřazovací fázi je; s tím, že má před sebou pouze odvetu.

Arsenal v Lize mistrů stále žije. Čech proti Záhřebu vychytal nulu

Číst článek

„Je to, jako bychom prohráli první zápas 2:3 doma a odvetu venku museli vyhrát. Oni vědí, že v domácím prostředí si mohou dovolit prohrát o gól, když to nebude 4:3, a stejně postoupí. Věříme, že máme sílu vyhrát o dva góly,“ říká Petr Čech s vyhlídkou na 9. prosince.

Ten večer bude Arsenal buď slavit svůj 16. postup ze skupiny v řadě, nebo naopak smutnit nad koncem jedné z nejdelších sérií ve slavné evropské soutěži.

Martin Charvát, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme