Čeští myslivci bojují se zloději dřeva, ničí jim krmelce a posedy

S nástupem zimy musí čeští myslivci bojovat s novým nepřítelem. V revírech jim už neřádí pytláci, ale zloději dřeva, kteří ničí krmelce a posedy. Myslivcům tím znemožní, aby s nástupem zimy přikrmovali zvěř. Naposledy lesníkům z bohumínského Pudlova úplně zničili krmelec pro bažanty a posed. Desky a trámky jim pak poslouží jako levné palivo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Myslivost - na čekané

Myslivost - na čekané | Foto: Ladislav Bába

Revír bohumínských myslivců, kteří se v Pudlově starají o lesní zvěř, se opakovaně stává terčem nájezdů zlodějů.

„Tady tohle bylo vyloženě rozštípáno na dřevo, odneseno z místa, nezůstalo tady vůbec nic z toho, čím se dá zatopit,“ ukazuje myslivec Radek Slanina místo s hromadou slámy, kde donedávna stál krmelec.

Přehrát

00:00 / 00:00

Myslivci mají nového nepřítele. Místo pytláků to jsou zloději dřeva. Reportáž v Bohumíně, kde po krmelci zůstala jen hromada slámy, natočila Andrea Čánová

„Beznaděj… Není to poprvé, je to trend posledních let,“ konstatuje. „Tady ta sláma a ten sloupek, co zbyly, už je jen památka na to, že tady stál tři týdny nějaký krmelec,“ dodává.

Náporu zlodějů jen těžce odolává i nedaleký posed bohumínských myslivců.

„Prakticky to, co tady vidíte nové, bylo přiděláno v posledních 14 dnech. Jsou to tyhle desky v nižších polohách, kde se zlodějům ty původní velice snadno odloupávaly nebo odkopávaly,“ krčí bezradně rameny.

Připomíná, že místa v lese jsou daleko od obydlených oblastí, a zloděje tak při jejich počínání prakticky nikdo nikdy nevidí.

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme