Na tři části odcestovali čeští biatlonisté k závodu Světového poháru do Švédska

O víkendu startuje kolotoč Světového poháru v biatlonu s českými reprezentanty. Úvodní zastávkou je švédský Östersund. Už tam se má ukázat, jak Češi využili letní přípravu a jak se jim bude dařit v letošním premiérovém srovnání se světovou špičkou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Biatlonista Michal Šlesingr před závodem s hromadným startem

Biatlonista Michal Šlesingr před závodem s hromadným startem | Foto: (C) Český biatlon, Petr Slavík

Na cestě za prvními závody se česká reprezentace sice rozpadla na tři různorodé skupiny, ale problém by to být neměl. Kompletní česká výprava se v dějišti prvního podniku Světového poháru sejde dnes večer.

Už před pár dny se totiž rozdělila. Část zůstala ve Švédsku po soustředění a jen se přesunula. Ta druhá se vrátila domů a po skupinách vyrazila zpět do Skandinávie.

Přehrát

00:00 / 00:00

Čeští biatlonisté odcestovali k prvnímu závodu Světového poháru ve švédském Östersundu

„Poprvé jsme měli závěrečnou přípravu relativně blízko k dějišti prvního závodu Světového poháru,“ vysvětloval během balení bagáže šéftrenér Ondřej Rybář. Ten se svými dvěma kolegy vzlétl z ranveje pražského letiště v poledne, aby v Oslu ještě vyzvedli auto, než dorazí druhá parta.

„Po dlouhém tréninkovém bloku se každý těší domů na rodinu. Většina odletí na tři dny domů, i když to znamená dva dny na cestě. Každý z nich si to mohl rozmyslet a zvolit si, co je mu příjemnější,“ doplňuje Rybář.

O dvě hodiny později se na Ruzyni sešel i zbytek týmu, který tvořili převážně biatlonisté.

„Pro nás je nejhorší to samotné cestování. Hlavně klimatizace na letištích a v letadlech. Nicméně nejsme teď nikterak strhaní, tak se snad ubráníme,“ říkal Michal Šlesingr. Spolu s ním odpoledne odcestovali také Soukup, Moravec, Krčmář a Puskarčíková.

„Chtěla jsem za rodinou se trochu odreagovat. Jinak bych byla na zájezdu od 6. listopadu až do Vánoc. Je to trochu složitý na hlavu, člověk si chce odpočinout od toho kolektivu,“ myslí si Eva Puskarčíková a dodává, že si doma stihla například zajít ke kadeřnici.

Jí i všechny ostatní členy týmu budou večer Östersundu čekat Soukalová, Vítková a Landová, které se rozhodly ve Švédsku zůstat.

Jakub Kanta, Stanislav Zbyněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme