Policie na Kladensku kontroluje prodejce a hospodské. Kvůli jedovatému alkoholu

Policie v Kladně a okolí začala s namátkovými kontrolami restaurací a prodejen alkoholu. Snaží se zjistit původ lihoviny, kterou se o víkendu otrávil 66letý muž z Velké Dobré. Zatím totiž není jasné, jestli si alkohol koupil v poslední době, nebo jestli pocházel ze starých zásob.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Alkohol (ilustrační foto)

Alkohol (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek | Zdroj: Český rozhlas

Kriminalisté už společně s celníky a hygieniky prověřili obě dvě restaurace ve Velké Dobré, tedy v obci, v níž otrávený muž žije. Ani v jedné ale nenašli žádné pochybení, natož závadný alkohol.

„Naše provozovna prošla kontrolou, měli jsme vše v pořádku, máme na to protokol. Všechen alkohol bereme tam, kde ho brát máme,“ potvrdila provozní restaurace Velká Dobrá Dagmar Ryšlinková.

Přehrát

00:00 / 00:00

Policie stále neví, jestli jedovatá lihovina pocházela ze starých zásob nebo ji muž zakoupil v poslední době

Odbornými testy prošly i nápoje a prázdné lahve zajištěné v mužově domě. Jenže ani tam kriminalisté na žádnou stopu nenarazili.

„Všechny expertízy vyšly s negativním výsledkem. Kriminalisté se tedy znovu vydají do ulic, aby zkontrolovali vytipovaná restaurační zařízení. Zaměří se také na prodejce alkoholických nápojů,“ upozornila policejní mluvčí Michaela Nováková s tím, že tyto namátkové kontroly budou probíhat na celém Kladensku.

Jak rozsáhlé budou a jak dlouho potrvají, zatím policisté nechtějí specifikovat. Podnikatelé budou muset doložit původ lahví takzvaným rodným listem a připravit se i na návštěvu celníků a hygieniků.

Ačkoliv je 66letý Středočech ve velmi vážném stavu a lékaři ho udržují v umělém spánku, panika se v okolí Kladna nešíří.

„Já se nebojím, protože chodím do restaurací. Doma nemám ani jedinou slzu alkoholu. Nezajímá mě, že je na ulici o 30 procent levnější, já věřím restauracím a radši si to zaplatím,“ řekl jeden ze zákazníků restaurace.

Vyšetřovatelé nabádají, aby lidé popíjení alkoholu s nejasným původem nepodceňovali. A to kvůli tomu, že pořád ještě neví, odkud jedovatá lihovina pocházela. Po metanolové aféře se ještě nepodařilo dohledat asi dva tisíce litrů zdraví nebezpečného alkoholu.

Zdeněk Vesecký Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme