Liberec nestačil na portugalskou Bragu. Přesto má šanci na postup

Liberečtí fotbalisté přišli o neporazitelnost, a tím pádem také neprůstřelnost ve venkovních duelech Evropské ligy. Páté utkání základní skupiny v Braze nezvládli, když domácímu celku podlehli 1:2. Rozhodující gól vstřelil portugalský tým v nastavení. Slovan tak spadl v tabulce skupiny F na nepostupové třetí místo, a pokud chce postoupit do play-off prestižní soutěže, musí 10. prosince porazit Marseille.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fotbalisté Liberce i přes statečný výkon podlehli Braze v poměru 1:2

Fotbalisté Liberce i přes statečný výkon podlehli Braze v poměru 1:2 | Zdroj: ČTK

Na Estadiu Municipal bylo po závěrečném hvizdu veselo, paradoxně by na tom ale nezměnilo vůbec nic, ani kdyby ve druhé nastavené minutě Crislan nevstřelil vítězný last minute gól.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberec sice v Braze prohrál, ale zbraně v Evropské lize ještě neskládá

Braze by jediný získaný bod stačil k postupu do vyřazovací fáze, pro Slovan zase případná remíza - vhledem k výhře Marseille - absolutně nic neřešila, a tak Severočeši snadněji skousli fakt, že o bodový zisk přišli v samém závěru.

„I kdybychom udrželi remízu 1:1, tak by to naše postupové šance nijak nezvýšilo. Šlo tedy spíše o prestiž. Myslím si, že Braga byla po celou druhou půli lepší. Držela balon a měla spoustu dalších situací, kdy mohla skórovat, takže vyhrála zaslouženě," uznal po utkání gólman Liberce Tomáš Koubek.

Cesta k evropskému fotbalovému jaru ale ještě není úplně zatarasená, naopak se schyluje k velkolepému závěru základní části. Karty jsou rozdané víc než jasně, když k postupu do play-off musí Slovan za dva týdny u Nisy porazit slavnou Marseille.

„Toho 10. prosince se může stát všechno. Třeba se nám ta smůla, kdy hráč Bragy trefil výhru až v nastavení, vrátí. Tedy pokud si o to řekneme poctivou prací, bojovností a nasazením,“ doufá trenér Liberce Jindřich Trpišovský.

„Možná to bude velký thriller, vyhrajeme a nakonec budeme rádi, jaký průběh ta skupina měla,“ nepřestává ani po neúspěchu v Portugalsku věřit liberecký kouč.

David Nyč, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme