Viktorii Plzeň účinkování v Evropě nevyšlo, chce se aspoň důstojně rozloučit

Fotbalisté Plzně přišli po venkovní porážce 0:1 s Minskem v základní skupině Evropské ligy o možnost zahrát si na jaře vyřazovací fázi. Letošní ročník viktoriánům v evropských pohárech nevyšel, byla to jejich čtvrtá prohra z pěti zápasů a před sebou už mají jen jediný.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Kovařík a Patrik Hrošovský marně stíhají Šikozeho z Dinama Minsk

Jan Kovařík a Patrik Hrošovský marně stíhají Šikozeho z Dinama Minsk | Zdroj: Reuters

„Budeme se chtít důstojně rozloučit doma s Villarrealem. Tím pro nás Evropa končí,“ pokorně přiznal po příletu na ruzyňské letiště v Praze trenér Karel Krejčí.

Jeho tým přišel i o teoretickou naději na postup ze základní skupiny prohrou 0:1 s Dinamem Minsk. „Na evropské úrovni je tempo daleko větší. Když soupeřům nabídnete chyby, soupeř vás potrestá,“ všiml si kouč.

Přehrát

00:00 / 00:00

Na důvody, proč Plzeň nepostoupila ze základní skupiny EL se ptal reportér ČRo Jakub Kanta

A chyb dělali jeho svěřenci v zápasech základní skupiny dost, proto z pěti zápasů čtyři prohráli a se třemi body z patnácti možných se do vyřazovací části postoupit nedá.

„Těžko může někdo po Plzni chtít, aby pět let po sobě postupovala do jarní fáze. V loňských ročnících jsme měli víc štěstí, letošní podzim nás zastihl ve stavu, kdy se řada hráčů vracela po zranění. Někteří možná neměli top formu,“ přemítá nad důvody vyřazení Karel Krejčí.

„Náš kádr prodělal nějaké změny a chviličku trvá, než si na sebe mančaft zvykne. Asi i v tom byl zádrhel,“ navazuje na svého trenéra jeden z nejzkušenějších hráčů v plzeňské kabině Milan Petržela.

Z hlediska nepostupu viktoriány nejvíce mrzí zejména nezvládnuté dvojutkání s rakouským vicemistrem.

„Postup jsme si prohráli dvojzápasem s Rapidem Vídeň. Oba dva zápasy jsme výsledkově nezvládli. Tenhle rok nám Evropská liga absolutně nevyšla,“ přiznává Jan Kovařík.

Plzni tak nezbývá nic jiného než pokusit se v posledním utkání uhrát body do koeficientu a pak se soustředit na domácí ligovou soutěž.

Jakub Kanta, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme