Krkonoše přivítaly první lyžaře. V provozu jsou dva vleky

Lyžaři v Krkonoších si sněhu můžou užít hned na dvou místech. Včera se poprvé rozjel vlek Anděl na vrcholu Černé hory. Dnes zahajuje sezonu mladobucký areál. Tam čeká lyžaře 600 metrů dlouhá sjezdovka. Na svazích leží hlavně technický sníh, přírodního je zatím málo.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

lyžař (ilustrační foto)

lyžař (ilustrační foto) | Foto: stock exchange

První lyžovačku na vrcholu Černé hory si nenechal ujít Luděk Peterka se svou dcerou. „Nalákal nás první sníh, tak jsme se rozhodli jet si zalyžovat,“ vysvětluje a doufá, že je to začátek pravé lyžařské sezony.

Na sjezdovce Anděl převládali hlavně lyžaři z blízkého okolí, někteří ale neváhali ujet i desítky kilometrů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Lyžaři vyráží na svahy. V Krkonoších už jsou v provozu dva vleky. Natáčela Kateřina Kohoutová

„Máme kompletně otevřenou celou sjezdovku v délce 1,4 kilometru. Pokud jsme v předchozích letech zahajovali zimní sezonu, tak to bylo pouze na 300 nebo 500 metrech. Dnes je to úplně o jiném lyžování,“ říká šéf skiresortu Černá hora-Pec Petr Hynek.

„Máme okolo 30 centimetrů technického sněhu. Dnes v noci byly opět příznivé podmínky, takže jsme zasněžovali,“ dodává informace o aktuálních podmínkách na svahu.

Provoz o víkendu zahajuje také dvoukotva v Mladých Bukách. „Sjezdovka je v délce 600 metrů,“ uvádí vedoucí skiareálu Kateřina Pilařová.

A pokud vydrží chladné, respektive mrazivé počasí, otevřou se už příští víkend v Krkonoších další sjezdovky.

msk, Kateřina Kohoutová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme