Tanečníci ze StarDance podpoří Centrum Paraple, diváci mohou posílat DMS

Tanečníci spolu s diváky mohou dnes večer v pořadu StarDance podpořit Centrum Paraple. To pomáhá zdravotně postiženým. Diváci tentokrát nebudou hlasovat pro své favority SMS zprávami, ale můžou posílat takzvané DMSky. V porotě zasedne i prezident Centra Paraple Zdeněk Svěrák. Tančit prý ale nebude.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zdeněk Svěrák, jeden ze zakladatelů Centra Paraple, při Dobročninné akademii

Zdeněk Svěrák, jeden ze zakladatelů Centra Paraple, při Dobročninné akademii | Foto: Centrum Paraple

Svěrák se v pořadu StarDance zhostí role pátého porotce. „Já jsem ten pořad několikrát viděl, mám ho rád. A zejména mám rád, jak jím provádí Marek Eben a Terezka Kostková. Já se toho bojím a myslím si, že budu schopen jako netanečník, já jsem opravdu dřevo, hodnotit jen celkový dojem,“ směje se Svěrák.

Přehrát

00:00 / 00:00

Unikátní díl StarDance půjde na podporu Centra Paraple. Zděněk Svěrák se zhostí role pátého porotce, tančit ale nebude, vysvětlil v ČRo

Unikátní charitativní díl soutěžní řady StarDance tak letos nahradí tradiční benefiční večer České televize ve prospěch Centra Paraple.

„Česká televize nám nabídla, jestli bychom nechtěli zkusit vybírat peníze na Paraple prostřednictvím úžasně sledovaného pořadu. StarDance má skutečně hodně příznivců. A přišli na to, že diváci, kteří byli zvyklí posílat svým oblíbeným tanečníkům hlasy, tentokrát nebudou posílat hlasy, ale takzvané darovací smsky – DMS,“ vysvětluje Svěrák.

Návrat k rodině a práci

Centrum Paraple má v současné době zhruba padesát zaměstnanců. „A z toho plyne, že provoz stojí peníze. Stojí to 30 milionů ročně a my, co se o Paraple staráme, máme za úkol vybrat polovinu,“ říká prezident centra.

DMS PARAPLE
na číslo 87777
(Cena DMS je 30 Kč a Centrum Paraple získá 28,50 Kč)

„Provoz je drahý, protože všechno pro vozíčkáře je drahé. Jsou tam zařízení, která umožňují třeba to, aby si člověk stoupl. Vypadá to jako nic, ale pro vozíčkáře je to návrat do výšky, ve které byl, když byl zdravý,“ doplňuje Svěrák.

Centrum Paraple poskytuje lidem, kteří se octnou na vozíku, všestrannou péči. „A naším hlavním cílem je, aby se vrátili v tom novém životě k rodině, a ještě větším cílem, aby se vrátili do práce,“ uzavírá Zděněk Svěrák.

StarDance vysílá od 20 hodin Česká televize. DMS na podporu Centra Paraple ale můžete poslat už teď. A to ve tvaru DMS PARAPLE na číslo 87777.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme