Až 115 labouristických poslanců se zřejmě vzepře Corbynovi. A podpoří britské nálety na Sýrii

Předsedovi britských labouristů Jeremymu Corbynovi hrozí fiasko kvůli postoji k bombardování islamistů v Sýrii. Podle ostrovních médií se mu až 115 z 231 jeho vlastních poslanců chce vzepřít a podpořit návrh premiéra Davida Camerona. Vedení labouristů tak nejspíš nechá poslance hlasovat podle vlastního vědomí a svědomí.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nový lídr britské Labour Party Jeremy Corbyn

Nový lídr britské Labour Party Jeremy Corbyn | Zdroj: Reuters

Rozšíření britské letecké kampaně proti takzvanému Islámskému státu i na území Sýrie podpořil stínový ministr zahraničí labouristů Hilary Benn i místopředseda strany Tom Watson. Ten ale od premiéra Camerona žádá odpovědi na některé doplňující dotazy.

Podle Toma Watsona teď nejde o ukázněnost labouristických poslanců, ale o zajištění bezpečnosti Spojeného království tváří v tvář teroristické hrozbě, a o podporu britských spojenců.

Watson pro Telegraph popřel rozkol ve straně, nebo dokonce snahy sesadit předsedu Corbyna. O konečném stanovisku Labour Party by se mělo rozhodnout nejpozději v pondělí.

Nejsilnější opoziční stranu oslovil dokonce francouzský prezident François Hollande. Ten labouristické poslance vyzval, aby ve světle pařížských útoků novou syrskou strategii premiéra Camerona podpořili.

Jiří Hošek Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme