Schwarzenberg bude čestným předsedou TOP 09

Karel Schwarzenberg bude čestným předsedou TOP 09. Volební sněm změnil stranické stanovy. V této funkci bude mít Schwarzenberg možnost účastnit se všech jednání vedení strany. Zodpovědný bude i za její zahraniční politiku. Sněm potvrdil i posílení pravomocí předsedy strany.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Schwarzenberg ve svém projevu mimo jiné zdůraznil potřebu udržet si morální zásady

Schwarzenberg ve svém projevu mimo jiné zdůraznil potřebu udržet si morální zásady | Foto: Filip Jandourek

Karel Schwarzenberg bude čestným předsedou TOP 09. Volební sněm změnil stranické stanovy.

V této funkci bude mít Schwarzenberg možnost účastnit se všech jednání vedení strany. Zodpovědný bude i za její zahraniční politiku. Sněm potvrdil i posílení pravomocí předsedy strany.

Nově bude předseda TOP 09 rozhodovat i o personálních záležitostech strany. Na starosti bude mít i vztahy právní. To zatím dělal místopředseda - Miroslav Kalousek. Právě ten je jediným kandidátem na nového stranického šéfa.

Uprchlická krize je výzvou, řekl Schwarzenberg. Z postoje Zemana je zhnusen

Číst článek

Třetina ze sto padesáti delegátů byla proti změnám stanov - podle nich se nemají měnit se změnou v čele strany. Ústava, jak tu zaznělo, se také nemění podle toho, kdo sedí na Pražském hradě.

Schwarzenberg dnes ve svém projevu také upozornil, že Evropu a Česko čekají těžké časy, ale že každá generace měla nějakou výzvu. Po roce 1989 je prý touto výzvou uprchlická krize. Uprchlíkům je podle Schwarzenberga třeba pomáhat. Po projevu novinářům řekl, že je zhnusen z postoje prezidenta k uprchlíkům.

TOP 09 | Foto: ČTK

Věra Pfeifferová, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme