Zloději v Bělorusku ukradli součástky vojenských raket

V Bělorusku ukradli neznámí pachatelé části protiletecké raketové obrany. Informoval o tom běloruský list Narodnaja Vola.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

balistická raketa SS-1B SCUD

balistická raketa SS-1B SCUD | Foto: www.army.cz

Bojová připravenost části běloruské raketové obrany je na nule. Zloději ukradli součástky, bez kterých systém S-300 nemůže fungovat. Zatím není jasné, ve které posádce ke krádeži došlo.

Narodnaja Vola napsala, že zmizely především těžké kovové součástky - to ukazuje na to, že pachatelé nebyli záškodníci, ale zloději železa a cenných kovů, které pravděpodobně prodali v některé sběrně druhotných surovin. Celou záležitostí se už zabývá vojenská prokuratura. Podle prokurátora Aleksandra Hlukaua je to už pátá podobná krádež v posledních letech.

Rakety S-300 se vyrábějí v Rusku a patří k nejmodernějším protiletadlovým zbraním. Vyšetřovatelům nejde na rozum, jak se pachatelé k těmto přísně střeženým systémům mohli dostat - pokud to nebyli sami vojáci běloruské armády.

Martin Dorazín Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme