Po náročné sezoně se tenisté přesouvají na exhibice v Asii. Dobře placená dovolená, hodnotí Kodeš

Stále častěji potkáte špičkové tenisty ve východní nebo jihovýchodní Asii a platí to i teď, přestože už se žádné turnaje na okruzích ATP a WTA nehrají. Už za několik hodin začne v japonském Kóbe druhý ročník štědře dotované mezinárodní ligy smíšených týmů, kvůli které si řada profesionálů dobrovolně krátí dovolenou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Posezonní exibice se týkají i Karolíny Plíškové, která se zanedlouho vrátí do první desítky žebříčk

Posezonní exibice se týkají i Karolíny Plíškové, která se zanedlouho vrátí do první desítky žebříčk | Zdroj: Reuters

„Letos jsem na cestách po turnajích nalétala hodně kilometrů, ani nevím kolik. Nicméně jsem se prolétla dost,“ říká tenistka Karolína Plíšková, která ze všech hráček světové špičky letos odehrála nejvíce turnajů a zápasů.

Přehrát

00:00 / 00:00

Karolína Plíšová, Tomáš Berdych, ale třeba i Roger Federer. Ti všichni budou hrát na exihibicích v Asii

Už tak dlouhou sérii navíc teď ještě natáhne v Asii, kde bude stejně jako další Čech Tomáš Berdych v opravdu hvězdné společnosti.

International Premier Tennis League má za cíl zpopularizovat tenis i v zemích, kde zatím nemá tradici a pomáhají v tom právě slavní sportovci. Mezi přihlášenými nechybí ani taková jména jako Srb Novak Djoković, Švýcar Roger Federer, Španěl Rafael Nadal, Američanka Serena Williamsová či Ruska Maria Šarapovová.

„Vidím to tak, že se tam hráči budou opalovat, odpočívat a vezmou s sebou i manželky. To je fajn,“ říká v nadsázce jeden z nejslavnějších českých tenistů Jan Kodeš.

Někteří odborníci si myslí, že by tenisté na podobných akcích neměli startovat a měli by raději odpočívat po náročné sezoně, která má ve srovnání s jinými sporty snad s výjimkou golfu zdaleka nejkratší přestávku.

Murray získal i třetí bod. Velká Británie vyhrála Davis Cup po 79 letech

Číst článek

Podle trojnásobného grandslamového šampiona ale Mezinárodní liga v Asii sportovcům tolik sil nevezme, navíc tam mohou v těžších klimatických podmínkách trénovat i fyzičku, což by zřejmě stejně dělali i jinde.

„Já to považuji za takovou tréninkovou dovolenou. A ještě dobře zaplacenou. Navíc tam tenisti hrají za týmy, takže to není tak vypjaté jako například semifinále Wimbedonu,“ dodává vítěz travnatého grandslamu z roku 1973.

Pokud jde o výsledky, ty jsou skutečně až na druhém místě, ale také o ně tenistům v mezinárodních smíšených týmech s několika současnými i bývalými šampiony půjde. Hned v zahajovacím duelu soutěže proti sobě ve středu ráno v japonském Kóbe nastoupí celky s jedinými českými zástupci.

Utkají se Singapur, za který nastupují Karolína Plíšková a třeba také Novak Djoković, s Dubají, jež má v sestavě mimo jiné Tomáše Berdycha nebo Rogera Federera.

Jaroslav Plašil, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme