Argentinský exprezident dostal 4,5 roku za zpronevěru. Do vězení nemusí

Bývalý argentinský prezident Carlos Menem dostal trest 4,5 roku za zpronevěru. S nižšími tresty odešli od soudu také dva ministři jeho někdejší vlády. Menem je ale v současnosti senátorem a do vězení proto nemusí. K vynesení rozsudku kvůli údajnému špatnému zdravotnímu stavu nepřišel.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Carlos Menem

Carlos Menem | Foto: public domain

Pod dohledem prezidenta Carlose Menema se měly za jeho vlády v 90. letech vyplácet ilegální příplatky ministrům a členům administrativy, celkem téměř půl miliardy dolarů.

Formálně šly na rozpočet tajné služby. Sám Menem peníze nebral, dva jeho ministři dostali za zapojení do programu tresty přes tři roky. Exprezidentův právník se chce proti rozsudku odvolat.

Carlos Menem už dostal sedmiletý trest za nelegální prodej zbraní Chorvatsku a Ekvádoru, v tomto případě se rozhoduje o odvolání.

Vyšetřovatelé ho také viní z toho, že mařil vyšetřování teroristického útoku v Buenos Aires z roku 1994.

David Koubek, Simona Bartošová Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme