Krajská knihovna v Karlových Varech slaví výročí, ve Dvorech působí už 10 let

2. prosinec 2015

První prosincový týden se v Krajské knihovně Karlovy Vary bude slavit 10. výročí činnosti knihovny v nové budově ve Dvorech. Nové sídlo bylo otevřeno 1. prosince 2005. Čtenáři i další návštěvníci se proto ve spojení s oslavami mohou těšit na řadu zajímavých akcí.

„Pro naše návštěvníky jsme připravili mimo jiné velmi zajímavou výstavu o historii knihovnictví v našem regionu. Pamětníci mohou přijít zavzpomínat, jak vypadala knihovna například v době jejich dětství. K vidění budou nejen unikátní historické fotografie, ale také například dobové artefakty,“ říká ředitel knihovny Vratislav Emler.

Knihovna vyhlásila v prvním prosincovém týdnu rovněž čtenářskou amnestii. Čtenáři budou moci vrátit všechny zapomenuté půjčené knihy bez obav ze sankcí.

„Ti, kteří se rozhodnou, že se v tomto týdnu stanou novými čtenáři krajské knihovny, nebudou muset zaplatit první roční registraci. Dostanou ji od knihovny jako dárek zdarma,“ vysvětlila tisková mluvčí knihovny Michaela Němcová.

Za uplynulých 10 let přivítala Krajská knihovna Karlovy Vary v nové budově 1,2 milionu návštěvníků, kteří si vypůjčili čtyři miliony knih. Z toho například cizojazyčná literatura čítala 157 tisíc kusů. Novin či časopisů bylo vypůjčeno 600 tisíc kusů.

Na webových stránkách krajské knihovny najdou zájemci přehled dalších akcí pořádaných k desetiletému jubileu.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio