Pražští radní schválili návrh rozpočtu na příští rok

Radní hlavního města dnes schválili na mimořádném jednání návrh rozpočtu na rok 2016. Praha se tak vyhne rozpočtovému provizoriu, které jí hrozilo. Novinářům to řekli členové rady.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO)

Pražská primátorka Adriana Krnáčová (ANO) | Foto: Filip Jandourek

Podporu rozpočtu ve znění odsouhlaseném radou slíbilo 34 z celkem 65 zastupitelů. Právě tím primátorka Adriana Krnáčová (ANO) podmiňovala dnešní schválení v radě.

„My jsme nakonec vytvořili ad hoc koalici z Trojkoalice, ANO a ČSSD a domluvili jsme se na tom, že tento rozpočet bude schválen v té podobě, jak bude předložen. To znamená v té podobě, jak jsme ho dnes schválili,“ uvedla primátorka Adriana Krnáčová (ANO).

V návrhu rozpočtu Praha počítá s příjmy 43,6 miliardy korun a výdaji 58,7 miliardy, rozdíl město dorovná ze státních příspěvků.
Pramen: ČTK

ANO, ČSSD a Trojkoalice se musely dohodnout do dnešní půlnoci, protože legislativa vyžaduje 15denní lhůtu na připomínkové řízení. Přesně za tolik dnů se totiž sejde zastupitelstvo hlavního města, které o rozpočtu rozhodne.

„Dneska je vlastně poslední den, kdy můžeme rozpočet předložit a tzv. vyvěsit na úřední desku tak, aby byl projednáván na zastupitelstvu 17. prosince,“ potvrdila radní Eva Kislingerová z hnutí ANO.

Praha zřejmě bude mít řádný rozpočet. Strany bývalé koalice se dohodly, že ho podpoří

Číst článek

Kvůli sporům v rozpadlé koalici primátorka svolala dnes ráno předsedy zastupitelských klubů a hledala u nich podporu. Podporu rozpočtu nakonec podpisem stvrdilo 34 zastupitelů, tedy o jednoho víc, než je pro schválení nutné.

Kromě 17 členů ANO, osmi sociálních demokratů a osmi členů Trojkoalice svůj podpis připojila nezařazená zastupitelka Monika Krobová Hášová (bezp., dříve TOP 09).

Podporu pak přislíbili i opoziční komunisté a piráti, kteří si ale kladli několik podmínek. Ani jedna z těchto stran pod dohodou podepsána není.

ČTK, Filip Titlbach Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme