Hasiči zasahují u požáru v průmyslovém areálu v Turnově. Jeden člověk zemřel

Jedna žena zemřela a pět lidí se zranilo při dnešním požáru a výbuších v turnovské průmyslové zóně Vesecko. Požár vypukl ráno v budově, kde byla plnírna technických plynů. Na místě zasahují hasiči, kteří tam budou zřejmě až do večera. Příčina požáru zatím není jasná.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hasiči u požáru v průmyslové zóně Vesecko v Turnově

Hasiči u požáru v průmyslové zóně Vesecko v Turnově | Zdroj: ČTK

Požár vypukl někdy po půl osmé ráno v budově o rozměrech 50 krát 60 metrů. „Ten objekt je skutečně velmi zasažen,“ popsala mluvčí libereckých krajských hasičů Zdenka Štrauchová.

Budova se nachází v areálu, kde se vyrábí lékárničky pro auta, autokosmetika, provozní kapaliny a další autodoplňky.

Z místa stoupal zdaleka viditelný sloup dýmu a po celé dopoledne se odtamtud ozývaly výbuchy z uskladněných sprejů. Hasičům se však podařilo zabránit rozšíření plamenů.

Podle reportérky ČRo Šárky Škapikové byl kolem 13. hodiny oheň už skoro zlikvidovaný. „Slabý bílý kouř sahá v tuto chvíli jen do výšky několika metrů. Ještě kolem desáté, jedenácté hodiny dopolední to byl několik stovek metrů vysoký tunel černého kouře,“ popsala.

Příčina požáru zatím není jasná, jednou z variant je, že mohla explodovat velká láhev s plynem, to je však zatím jen úvaha.

Podle záchranářů jedna žena neštěstí nepřežila a dalších pět lidí se zranilo. Lidé prý měli popáleniny v obličeji nebo dýchací potíže. Jednoho člověka museli zdravotníci resuscitovat. Tři zraněné převezli záchranáři do pražské a liberecké nemocnice, dva další ošetřili na místě.

Hasiči v ovzduší nenaměřili žádné jedovaté látky. „Nicméně při každém požáru se uvolňuje řada škodlivin, proto jsme doporučili obyvatelům v okolí nevycházet a nevětrat,“ uvedla Štrauchová.

Starosta Turnova Tomáš Hocke uvedl, že v případě potřeby bude radnice obyvatele informovat pomocí „mobilního systému“, který má město hlavně kvůli povodním.

Požár v průmyslové zóně Vesecko v Turnově | Foto: Šárka Škapiková

ČTK, ČRo, Šárka Škapiková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme