Limberskému hrozí za autonehodu v opilosti až tři roky vězení a zákaz řízení

Plzeňský fotbalista David Limberský byl podle serveru iDnes.cz obviněn za řízení v opilosti. Posudek ukázal, že 32letý reprezentační obránce měl při zářijové autonehodě v krvi přes jedno promile alkoholu, takže se dopustil trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky. Za to mu hrozí až tříleté vězení a zákaz řízení.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Limberský (vlevo) v souboji se Stanislavem Teclem z Jablonce

David Limberský (vlevo) v souboji se Stanislavem Teclem z Jablonce | Zdroj: ČTK

„Bylo zahájeno trestní stíhání kvůli řízení pod vlivem návykové látky. Termín, kdy by mělo dojít k rozhodnutí, ještě nevím, ale nemělo by to trvat dlouho, protože to není právně složitý případ,“ řekl Limberského právní zástupce Bronislav Šerák.

Limberský v noci na 10. září naboural v Praze na Smíchově přímo před zraky policejní hlídky. Plzeňský odchovanec v Bentley na křižovatce narazil do zídky od plotu a sloupu a snažil se z místa nehody utéct. Když ho policisté po několika metrech dostihli, začal jim vyhrožovat. Incident se obešel bez zranění, škoda na automobilu přesáhla půl milionu korun.

„Vzhledem k tomu, že mu bylo naměřeno lehce přes jednu promile, tak nepředpokládám, že by mělo dojít k nějakému vysokému exemplárnímu trestu. Zvláště když dosud neměl nikdy problém se zákonem. Bude záležet, jaký způsob obhajoby zvolíme, ale ze zkušeností si umím představit peněžitou pokutu v kombinaci se zákazem řízení. Případně podmínečný trest. Odnětí svobody v tomto případě rozhodně není tématem,“ dodal Šerák.

Vedení Viktorie zbavilo Limberského funkce kapitána týmu a udělilo mu vysokou pokutu. Krajní bek hned v následujícím utkání s Příbramí kontroverzně oslavil svůj gól točením imaginárním volantem. Trenér národního týmu Pavel Vrba pak Limberského nenominoval na říjnové kvalifikační zápasy s Tureckem a Nizozemskem.

Čeští sportovci a problémy se zákonem - Limberský, Bartošák aj. | Foto: Český rozhlas

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme