I prohra 0:3 byla zážitek. Liberečtí volejbalisté bojovali s evropskou špičkou

Volejbalisté Liberce prohráli v Lize mistrů i svůj třetí zápas. Tentokrát se museli sklonit před uměním hráčů italského velkoklubu Civitanova, kterým podlehli 0:3 na sety. Přesto z duelu proti hvězdami nabitému týmu neodcházeli se skloněnou hlavou.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Hráči Liberce prohráli 0:3, radovali se ale z každého získaného bodu

Hráči Liberce prohráli 0:3, radovali se ale z každého získaného bodu | Zdroj: ČTK

„Bylo to jméno vedle jména. Každý na svém postu měl proti sobě světového hráče. Každý bod byl úžasný pocit,“ rozplýval se po utkání blokař Liberce Libor Leikep.

V týmu soupeře nebyl jediný hráč, který by na svém kontě neměl zisk cenného kovu s mistrovství světa, Evropy, olympijských her nebo Světové ligy. Hvězdy reprezentací Itálie, Srbska, Slovinska, Spojených států či Francie nedovolily Dukle získat na domácí palubovce ani set.

Přehrát

00:00 / 00:00

Liberečtí volejbalisté si užili i prohru 0:3 s italským favoritem. Zápas sledoval reportér ČRo Petr Kadeřábek

V tom druhém ale favorité museli odvracet liberecký setbol, i proto byl trenér Nekola s výkonem svých svěřenců spokojen. „Je to špička v Evropě, takže jsem rád, že jsme s nimi odehráli aspoň jeden vyrovnaný set.“

„Z našeho mančaftu bych všechny pochválil, protože bojovali a nic nevzdali. Líbil se mi Kuba Janouch, který hrál odvážně. Tahle se musí na tyhle soupeře hrát,“ dodává kouč.

Liberečtí volejbalisté i přes statečný výkon na italský Lube Civitanova nestačili

Číst článek

Jakub Janouch, kterého kouč Milan Nekola vyzdvihuje je jediným reprezentantem v dresu Dukly a tak má za sebou několik zkušeností ze zápasů s předními evropskými týmy. Sám ale po utkání přiznal, že proti tak kvalitnímu soupeři ještě nehrál. Na jeho výkonu to ale rozhodně znát nebylo.

Celý zápas vymýšlel útočné kombinace a mnohdy překvapil výtečnou obranu hvězdného soupeře. „Snažím se klukům pomoct a nahrávky řešit překvapivě. Kluci to čekali. Většinou to vycházelo, ale jsou situace, na kterých musíme ještě pracovat,“ plánuje do odvet v základní skupině Ligy mistrů Jakub Janouch.

Petr Kadeřábek, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme