Ochrnutý hokejista Dominik Skořepa svůj boj nevzdává. Může se opřít i o rodinu

Je to právě půl roku, co se během jediné vteřiny převrátila na ruby kariéra talentovaného hokejisty. Dnes už osmnáctiletý Dominik Skořepa jel s rodiči na trénink z Nymburka do Mladé Boleslavi. Cestou do jejich auta narazil kamion a právě mladý sportovec nehodu odnesl nejvíc. Po těžkém zranění a léčbě v pražském Motole je teď v rehabilitačním ústavu v Kladrubech. Hraje svůj nejtěžší zápas, a doufá, že ještě někdy v životě bude znovu chodit.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Dominik Skořepa, který ochrnul při autonehodě cestou na hokejový trénink

Dominik Skořepa, který ochrnul při autonehodě cestou na hokejový trénink | Foto: Pavel Petr | Zdroj: Český rozhlas

„Pravou nohu má v pořádku, ale ta levá zatím ještě stagnuje, takže chodit prostě nemůže. Dokázal však udělat několik kroků v chodítku a začíná rozhýbávat ruce a prsty na rukou,“ vysvětluje současnou situaci matka zraněného hokejisty Lenka Skořepová.

Přehrát

00:00 / 00:00

Rodiče zraněného Dominika Skořepy se snaží, aby měl jejich syn doma co největší pohodlí

„Začátky byly dost těžké. Měl roztříštěný šestý obratel krční a zlomený sedmý. Dokázal hýbat pouze hlavou a lékaři mi řekli, že zůstane ochrnutý," dodává matka mladého sportovce, která si od června užila své. Těší ji ale, že na všechno s manželem nezůstali sami.

S pomocí, především tou finanční, přispěchali nejen hokejisté Mladé Boleslavi a Nymburka, kde dnes už osmnáctiletý mladík hrával.

„Asi jako první nám pomohl Lukáš Král, jenž hraje za Nymburk a který nám zavolal s tím, že by chtěl uspořádat benefiční utkání pro Dominika, a my jsme s tím samozřejmě souhlasili,“ vzpomíná Lenka Skořepová.

Pomoc je jedna věc, realita pak druhá. V ní rodina musí myslet na to, jak Dominikovi přizpůsobit dům, ve kterém společně s rodiči bydlí.

Hokejové hvězdy sehrají v Nymburce benefici pro Dominika Skořepu

Číst článek

„Na úpravy domu nebylo moc času, protože nikdo nepočítal s tím, že by se taková věc mohla stát. Začali jsme tedy s nejnutnějšími věcmi, například s koupelnou. Vše bylo uděláno dost narychlo. Na jaře pak budeme pokračovat dále,“ říká Dominikův otec Pavel Skořepa.

Jeho syn už ale domů jezdí, i když zatím pouze na víkendy.

„Už se dostane i do svého pokoje. Má však slabé ruce, takže mu tam musíme pomáhat,“ přiznává hráčův otec.

„Například v obývacím pokoji zatím sedět nemůže, protože potřebuje speciální sedací soupravu, na kterou zatím čekáme. Naštěstí však bydlíme v přízemí, kam vedou pouze tři schody, na které vždy dáme nájezd, takže se sem dostane,“ uvádí jeho žena Lenka.

Z pokroků, které jejich syn postupně dělá, mají pochopitelně velkou radost.

„Ty pokroky jsou jasně vidět. Vždy, když přijede na víkend, tak nám ukazuje, co zvládne nového. Naposledy nám třeba předváděl, jak dokáže stát ve stoje po dobu nějakých deseti, dvaceti sekund, což je úžasné,“ popisuje na závěr Lenka Skořepová.

Pavel Petr, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme