Polák s Nestrašilem zažili v NHL dvoubodový večer

Roman Polák z Toronta a Andrej Nestrašil z Caroliny přispěli každý dvěma asistencemi k výhře svých týmů a byli zvoleni mezi tři hvězdy zápasů v NHL. Brankář Detroitu Petr Mrázek si dal vlastní gól, jeho spoluhráči ale otočili zápas s Nashvillem na 5:4.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Roman Polák z postu obránce sice vstřelil už 5 gólů Maple Leafs, jeho spoluhráčům v útoku se ale vůbec nedaří

Roman Polák z postu obránce sice vstřelil už 5 gólů Maple Leafs, jeho spoluhráčům v útoku se ale vůbec nedaří | Zdroj: Reuters

Centr Caroliny Andrej Nestrašil pomohl dvakrát vyrovnat domácí zápas s Montrealem. V čase 13:15 založil akci, na konci které vyrovnal Jeff Skinner, ve stejném čase, jen ve druhé třetině, dorazil jeho střelu svým premiérovým gólem v sezoně Joakim Nordström.

O konečném vítězství Hurricanes 3:2 rozhodla sedm a půl minuty před koncem svým druhým gólem hlavní hvězda zápasu Jeff Skinner. Druhou hvězdou byl vyhlášen 24letý rodák z Prahy.

Dvě asistence zaznamenal také Roman Polák, který pomohl Torontu obrátit utkání v St. Louis, kde působil 8 let. 77 sekund před první sirénou založil akci, po které Nazem Kadri vyrovnal, v prostřední části tečoval jeho tvrdou ránu od modré čáry Brad Boyes a získal Maple Leafs vedení.

28 úspěšnými zákroky přispěl ke konečné výhře 4:1 gólman Garret Sparks, hlavní hvězda zápasu. Ve vyhlašování ho následovali dvojnásobný střelec Kadri a dvojnásobný asistent Polák.

Při výhře Tampy Bay nad San José 4:3 se Češi ukázali na obou stranách. Andrej Šustr asistoval u gólu Condry na 2:0, Tomáš Hertl byl u přesilovkového zásahu Tennysona. Přihrávku zaznamenal také David Krejčí z Bostonu během výhry 4:0 ve Vancouveru.

Petr Mrázek opět inkasoval v brance Detroitu 4 branky. Jedna z nich byla kuriózní, když si srazil do branky střelu Webera odraženou od mantinelu. Rudá Křídla ale dokázala zápas otočit ze stavu 2:4 až k vítězství 5:4 v prodloužení.

NHL:
Winnipeg - Washington 2:1 v prodl., Los Angeles - Pittsburgh 5:3, Ottawa - NY Islanders 3:2 v prodl., Detroit - Nashville 5:4 v prodl., St. Louis - Toronto 1:4, Philadelphia - Columbus 1:4, Minnesota - Colorado 3:0, Carolina - Montreal 3:2, San Jose - Tampa Bay 3:4 a Vancouver - Boston 0:4.

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme