Sledovali jsme ONLINE: Sparta vyhrála na Baníku 1:0

Zápas Sparty na stadionu Baníku skončil vítězstvím hostů 1:0, kteří body získali zásluhou gólu Lafaty z prvního poločasu. Sparťané sice nebyli lepším týmem, nicméně Baník žádnou ze svých šancí nevyužil. Zápas rozhodla chyba domácího brankáře Pavlenky, které zkušeně využil David Lafata.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Sparta se chce dotáhnout na čelo ligy, hraje v Ostravě

Sparta se chce dotáhnout na čelo ligy, hraje v Ostravě | Zdroj: ČTK

Ačkoliv se jednalo o zápas druhého týmu ligy s tím úplně nejhorším, na obrazu hry to znát nebylo. Baník byl po většinu hry vyrovnaným soupeřem Sparty, doplatil však na hrubku svého gólmana Pavlenky.

Tomu ve 28. minutě z ruky vypadl míč, ke kterému se bleskově dostal Lafata a pohodlně skóroval.

Baník měl v zápase několik šancí, ze kterých mohl vstřelit gól. Jedna z nich přišla již v osmé minutě, kdy se Bičíka pokusil ohrozit Mičola. Asi největší šance Baníku pak přišla v 52. minutě, kdy Holzer z dálky obstřeloval vyběhnutého brankáře Sparty.

V závěru utkání bylo jasné, že se Sparta nebude snažit o zvýšení náskoku a naopak trenér Ščasný vyztužil obranu svého týmu a rozhodl se neriskovat.

Tomu odpovídaly i závěrečné minuty, ve kterých se již Sparta do ničeho nepouštěla a jen hlídala tříbodový výsledek.

Tato taktika nakonec slavila úspěch, takže se Pražané mohou těšit z průběžného vedení v tabulce. Z něj se však mohou již brzy opět vrátit na druhé místo a to v případě, že ve večerním utkání bude Plzeň bodovat proti Dukle.

Vojtěch Man, Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme