Fotbalový podzim je minulostí. Na prvním místě přezimuje Plzeň

Fotbalisté Plzně završili podzimní část Synot ligy výhrou proti Dukle a i díky tomu přezimují na prvním místě s náskokem tří bodů na pražskou Spartu. Také ta se dnes těšila z výhry, když si poradila s posledním Baníkem na jeho půdě. Šanci na srovnání bodového stavu se třetí Mladou Boleslaví měla Slavia, ale to se jí nakonec kvůli ztrátě vedení v Liberci nepodařilo.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Plzeň zažila velmi povedený ligový podzim. Získala 38 a vede tabulku o tři body

Plzeň zažila velmi povedený ligový podzim. Získala 38 a vede tabulku o tři body | Zdroj: ČTK

Jako první se do dnešních bojů o ligové body pustili fotbalisté Brna s Mladou Boleslaví. Souboj těchto týmů skončil remízou 1:1, když na dorážku Řezníčka ze 17. minuty odpověděl dvacet minut po přestávce Jan Chramosta.

V souboji o průběžné čtvrté místo v Synot lize se utkal Liberec se Slavií. Hosté měli lepší vstup do utkání poté, co zásluhou Zmrhala vedli již ve druhé minutě zápasu. Liberečtí na Slavii našli recept až po poločase a ten nejlépe zabíral mezi 57.-59. minutou, kdy domácí dvěma slepenými góly otočili vývoj zápasu. O první branku Slovanu se postaral střídající Bakoš. Za necelé dvě minuty pak rohový kop zužitkoval Pavelka.

Sparta sice v zápase s Baníkem získala tři body, ale se svým výkonem být spokojená nemohla. Jedinou branku utkání vstřelil po zaváhání domácího gólmana kapitán Sparty David Lafata.

Hned čtyři góly byly k vidění v zápase Zlína v Jihlavě. Brzkou brankou se do vedení nejprve dostali hosté, ale domácí Vaculík krátce po půlhodině srovnal z penalty. Po přestávce vrátil vedení Zlínu Koreš, ale čtvrtou výhru v řadě svého týmu neoslavil, protože jihlavský Mešanovič v 84. minutě vyrovnal na konečných 2:2.

Plzni stačil k jistotě udržení prvního místa v tabulce bod. Ten by však byl pro Západočechy málo a to nejen proto, že byli v domácím zápase proti Dukle velkým favority.

Tuto roli začali hráči Plzně potvrzovat již od samotného úvodu, kdy se ve 4. minutě střelecky prosadil Tomáš Hořava. Pojistku pak ve druhém poločase přidal Jan Baránek, jenž zužitkoval centr od Hrošovského. Vyprodaný plzeňský stadion se následně dočkal ještě jedné branky, když v samotném závěru na konečných 3:0 upravil Jan Kovařík.

16. kolo první fotbalové ligy:

Zbrojovka Brno - FK Mladá Boleslav 1:1 (1:0)
Branky: 17. Řezníček - 65. Chramosta. Rozhodčí: Lerch - Mokrusch, Antoníček. ŽK: R. Buchta, Malík, Jakub Šural, Zoubele, Melichárek - Magera, Fleišman. Diváci: 3522.

Slovan Liberec - Slavia Praha 2:1 (0:1)

Branky: 57. Bakoš, 59. Pavelka - 2. Zmrhal. Rozhodčí: Jílek - Vlasjuk, Vysloužil. ŽK: Coufal, Rabušic - Frydrych, Souček. Diváci: 6919.

Baník Ostrava - Sparta Praha 0:1 (0:1)

Branka: 28. Lafata. Rozhodčí: Orel - Pilný, Peřina. ŽK: Lučič, Ježdík - Dočkal. Diváci: 3280.

Vysočina Jihlava - Fastav Zlín 2:2 (1:1)

Branky: 34. Vaculík z pen., 83. Mešanovič - 13. Železník, 74. Koreš. Rozhodčí: Pechanec - J. Paták, Ratajová. ŽK: Nerad, Marek - Holý. Diváci: 2789.

Viktoria Plzeň - Dukla Praha 3:0 (1:0)

Branky: 4. Hořava, 55. Baránek, 90. Kovařík. Rozhodčí: Hrubeš - Hock, Kubr. ŽK: Baránek, Kovařík - Přikryl. Diváci: 9873.

Jakub Knoll Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme