Plavci se z ME vrací bez medaile, dorostenci nezklamali

Dvacet jedna plavců se dnes přesně po týdnu vrací i z mistrovství Evropy v krátkém bazénu a většina z nich na izraelský šampionát nebude vzpomínat v dobrém. Padlo sice několik českých a dorosteneckých rekordů, deset finálových účastí ale Češi nedokázali proměnit v medaili. Simona Baumrtová své výsledky oplakala.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Tři největší české naděje, Barbora Závadová, Jan Micka a Simona Baumrtová, medaili z ME nepřivezly

Tři největší české naděje, Barbora Závadová, Jan Micka a Simona Baumrtová, medaili z ME nepřivezly | Zdroj: ČTK

„Kazaň už si nepamatuju, ale v Berlíně jsem to obrečela a v Dauhá asi taky. Mrzí mě to, furt jsem na to trénovala. Je to, jako byste v práci po půlročním snažení dostal padáka,“ připodobňuje své výsledky na evropském šampionátu Simona Baumrtová.

Na každou vrcholnou akci v poslední době odjíždí chomutovská plavkyně s medailovými ambicemi. A možná v tom je i trochu problém. Velký tlak a očekávání udělaly své a výsledkem byla dvě pátá a jedno šesté místo.

Přehrát

00:00 / 00:00

Vyjádření českých plaveckých favoritů získal po neúspěšném ME reportér ČRo Michal Jurman

„Myslím si, že to není žádné tragédie, protože Simona se připravuje spíše na letní sezonu,“ okomentoval výsledek české favoritky trenér Vlastimír Perna.

Zatímco Baumrtovou trápily spíše problémy s psychikou, druhou medailovou aspirantku naopak sužovaly ryze zdravotní trable. „Vazy byly přetržené, takže jsem nemohla natáhnout ani pokrčit ruku,“ ukazuje nedávné zranění levého lokte Barbora Závadová.

I s ním dokázala na polohové čtyřstovce nakonec vybojovat 4. místo, což vyrovnal z českého týmu už jen expert na dlouhé tratě Jan Micka. Ten byl asi největším pozitivním zjevením v Izraeli. Start od startu zde překonával české rekordy a před olympijskou sezonou si tak výrazně zvedl sebevědomí.

„Finále v Riu by bylo mé největší přání. Je to víc než za půl roku a bude v dlouhém bazénu. Uvidím, jak poplavu a jak se budou zlepšovat další,“ dává Micka jasně najevo, že po krátkém odpočinku budou nyní už myšlenky všech světových plavců směřovat k blížícím se olympijským hrách v Riu a k přesunu do 50metrového bazénu.

Přehrát

00:00 / 00:00

Izraelské ME plavců hodnotí i trenér Čechů Vlastimír Perna

„Honza Micka zaplaval na tomto ME skvěle. Překonal dva české rekordy, jeden letitý Květoslava Svobody, jeden svůj. Po neúspěchu v Kazani vypadá velice dobře. Doufám, že mu vydrží zdraví,“ zhodnotil Mickovy výkony kouč Perna.

„Mezi juniory, kteří zde byli, nejvíce vyčnívali dva: Barbora Seemanová a Tomáš Franta, kteří překonali dorostenecké rekordy a plavali úžasně. Doufám, že se ukážou v příštích letech,“ věří českým nadějím reprezentační kouč Vlastimír Perna.

Michal Jurman, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme