Fotbalová Slavia zažila nejlepší podzim za poslední roky. A chce ještě výš

Fotbalisté Plzně a Sparty bojují podle očekávání o mistrovský titul, ale některé události právě skončeného podzimu už tak očekávané nebyly. Překvapivě se dařilo Slavii, která je poprvé od mistrovské sezony 2008–2009 před zimní přestávkou v nejlepší pětce.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

David Berkovec v lize doposud chytal pouze o záchranu, nyní má nadosah evropské poháry.jpeg

David Berkovec v lize doposud chytal pouze o záchranu, nyní má nadosah evropské poháry.jpeg | Zdroj: ČTK

„Vyhráli jsme derby a přilákali jsme lidi do hlediště, to je hrozně důležité. Fanoušci na nás chodí a jezdí i ven,“ pochválil příznivce Slavie trenér vršovického týmu Dušan Uhrin mladší.

I když s pátou příčkou v tabulce není úplně spokojen a na zimu plánuje posílení kádru, pravdou je, že značka Slavia po úctyhodné době znovu sílí.

Přehrát

00:00 / 00:00

Pohodové náladě ve fotbalové Slavii si všimli i reportér ČRo David Nyč

Na hřišti, v hledišti, ale také ve vedení je teď mnohé jinak. Klub se vysvléká ze zašlého hávu, a to je znát i na atmosféře uvnitř i okolo.

„Zatím jsem vždycky hrál jen o záchranu, teď na sobě poznám, že se hraje líp. Člověk si víc věří. Venkovní zápasy jsme zvládli docela dobře, nějaké body jsme poztráceli doma. Máme 26 bodů, jsme nahoře a jaro budeme chtít odehrát nahoře, ne-li výš,“ věří brankář Pražanů Martin Berkovec.

Fotbalové jaro pochopitelně už teď vyhlíží s optimismem, vždyť má jeho tým na dostřel příčky zaručující účast v evropských pohárech. Na pátém místě ztrácí pouhé tři body na Liberec a Mladou Boleslav.

Baník je smířený se sestupem, v zimě má přijít nový majitel

Číst článek

A díky novému, movitému majiteli se teď mluví o zvučných posilách i o plánech Slavie výrazně znepříjemňovat situaci soupeřům z první čtyřky, a nejlépe některého z nich z těchto míst úplně vystrnadit.

„Budeme se tam chtít dostat, jaký tým by nechtěl? Teď jsme si ukázali, že by to mohlo jít, chvíli jsme byli čtvrtí. Budeme se snažit dál, každý by si to přál,“ prohlašuje záložník Jaromír Zmrhal.

Pochopitelně až čas ukáže, jak reálný je v případě sešívaných podzimní výkonnostní posun, prvních 16 kol soutěže však naznačilo, že se Slavia vydala správným směrem.

 

Tribuna Sever vs. Liberec

Zveřejnil(a) Tribuna Sever dne 6. prosinec 2015

David Nyč, Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme