Nejvíce drncající úseky dálnice D1 jsou u Měřína. Do dvou let ji ale opraví

7. prosinec 2015
Zprávy z

Projeli jsme za vás celou dálnici D1 v České republice, abychom zjistili, kde to nejvíce drncá. Výsledek řidiče z Vysočiny asi moc nepřekvapí, nejhorší úsek je u Měřína. Uznává to i provozovatel dopravní tepny – Ředitelství silnic a dálnic. Jedním dechem ale dodává, že na modernizaci tohoto úseku se už pracuje.

Porovnali jsme dva úseky dálnice D1 – jeden modernizovaný a druhý ne. „Jedu rychlostí 120km/hod. po zmodernizovaném úseku dálnice D1 u Větrného Jeníkova. Vezu si kávu v kelímku, který stojí přímo na palubní desce. Nehne se, nespadne, neposkočí,“ hlásí z D1 redaktorka Kristina Lamperová.

Její kolegyně Hana Mikulincová se vydala na nejhorší úsek dálnice D1 k Měřínu. „Zařadila jsme se do pravého pruhu dálnice a drncám si to směrem k Jihlavě. Doufám, že mě bude trochu slyšet přes ty rány do podvozku. Ruka s mikrofonem se mi trochu třese a v levém pruhu to není lepší.“

V roce 2017 bude po drncání

Ředitelství silnic a dálnic o úseku poblíž Měřína na Vysočině ví a práce už v podstatě začaly. „U Měřína se zahájil úsek osmnáct, tam ta modernizace v letošním a příštím roce a ještě v roce 2017 bude probíhat. Jsme si vědomi toho, že tam ta dálnice je nejhorší a musíme ji dát dohromady,“ přiznává Ivan Čásenský z ŘSD.

Projeďte si celou českou dopravní tepnu

Datoví žurnalisté Českého rozhlasu pro vás zpracovali unikátní přehled i s mapami, ze kterého zjistíte, kde je jízda po dálnici nejhorší a kde naopak nejlepší. Najdete ho zde.

autoři: mik , Hana Mikulincová , lam
Spustit audio