Jindřichův Hradec chystá od ledna revoluci v městské hromadné dopravě

8. prosinec 2015

Nové trasy, jiné časy a odlišně označené autobusy. Taková bude městská hromadná doprava v Jindřichově Hradci od 1. ledna 2016. V cestování po městě nad Vajgarem to bude malá revoluce. Chystané změny představí radnice cestujícím už v úterý 8. prosince.

O změnách městské hromadné dopravy v Jindřichově Hradci se mluví už několik let. Od ledna se stanou realitou. Autobusy začnou jezdit po nových trasách, budou zajíždět i na místa, která MHD dosud neobsluhovala, a jezdit budou častěji.

Jednu z nových tras si v úterý 8. prosince zájemci mohou projet. „V 10 a v 16 hodin vyjíždí z autobusového nádraží linka číslo jedenáct, která bude pak od ledna jezdit pravidelně až do Otína. V úterý 8. prosince bude také MHD po celý den zdarma,“ informoval místostarosta Bohumil Komínek.

Cestující si také budou moci poprvé prohlédnout nové autobusy. „Tyto nové vozy budou už v dalších týdnech nasazovány na staré linky, aby si na ně obyvatelé zvykli. Pak se objeví i na nových trasách,“ dodal Bohumil Komínek.

Od 10 do 16 hodin bude radnice o novém systému MHD informovat zájemce na náměstí Míru. Cestující dostanou nové jízdní řády, budou se moci zeptat na ceny jízdenek a zástupci dopravce jim poradí i to, jak se nově dostanou na určitá místa.

autor: hoch
Spustit audio