Průmyslový park v Chebu se rozšiřuje. Distribuční centrum zaměstná na 200 lidí

7. prosinec 2015

V průmyslovém parku v Chebu začala výstavba distribučního centra společnosti DHL, kde vznikne na 200 nových pracovních míst. Náklady jen na výstavbu samotné budovy dosáhnou 100 milionů korun.

Firma budovu využije jako distribuční centrum pro Sky Deutschland, provozovatele placené televize v Německu. Ve spolupráci s dalšími partnery zajistí kromě skladovacích služeb, dopravy do skladu a distribuce například také balení zboží.

Distribuční centrum o velikosti 13 600 metrů čtverečních vznikne pro německou společnost DHL, globálního lídra na trhu mezinárodních přepravních a logistických služeb. Chebu a okolí by díky této investici mohlo najít práci na 200 lidí.

„Novou halu postavíme přes zimu, což klade vyšší nároky jak na plánování, tak na technologie použité během samotné výstavby. Hotovou budovu bychom měli předat klientovi v polovině května příštího roku,“ říká Pavel Sovička, generální ředitel Panattoni Europe pro ČR a Slovensko.

„Za výstavbu nové budovy zaplatíme přes 100 milionů korun. S DHL, která si ji od nás bude pronajímat, máme už dopředu uzavřenou budoucí nájemní smlouvu na řadu let,“ vysvětluje Milan Kratina, předseda představenstva skupiny Accolade.

„Počítáme s tím, že výstavba je první částí budoucí větší stavby v průmyslové zóně,“ doplňuje Kratina. Firma si město Cheb vybrala hlavně díky dostupným kvalifikovaným zaměstnancům a kvalitní dopravní infrastruktuře, navázané zejména na Německo.

„Další ohlášená investice v průmyslovém parku během několika měsíců ukazuje, že dlouhodobá strategie rozvoje města míří správným směrem. Zájem o zónu je takový, že v tuto chvíli už jednáme s Karlovarským krajem o dalším možném rozšíření parku,“ uzavírá starosta Chebu Petr Navrátil.

autor: Směna ČRo Plzeň
Spustit audio