Sever Anglie dál sužují povodně, premiér Cameron slíbil pomoc

Sever Anglie dál bojuje s velkou vodou. Desetitisíce lidí zůstávají bez elektřiny, zavřené zůstaly některé školy a omezená je i zdravotní péče. Do oblasti, kde záchranářům pomáhá armáda, se vydal i premiér David Cameron.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Zatopená ulice v centru města Carlisle na severu Anglie

Zatopená ulice v centru města Carlisle na severu Anglie | Zdroj: Reuters

Ministerský předseda byl v nejhůře postiženém městě Carlisle svědkem evakuace dalších obyvatel. Řada z nich zažívá velkou vodu potřetí za 10 let.

Vláda podle Camerona proplatí radnicím veškeré náklady spojené s bojem proti povodním. Zdůraznil, že nyní je na prvním místě poskytnout obyvatelům vytopených obydlí vhodné náhradní ubytování. Za důležité označil také rychlé vyřízení jejich nároků u pojišťoven.

Podle ministerstva životního prostředí voda zatopila 5200 domů. Některá zdravotnická zařízení v oblasti zůstávají uzavřená. Dvě nemocnice jsou závislé na elektřině ze záložních generátorů. Minimálně do konce roku zrušila výuku známá univerzita v Lancasteru.

Honister v hrabství Cumbria překonal o víkendu smutný britský rekord, když tam během 24 hodin spadlo 341,4 milimetru srážek.

Premiér David Cameron v nejhůře postiženém městě Carlisle | Foto: Reuters

Jiří Hošek, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme