Fanoušek Baníku Vladimír Vůjtek o situaci klubu: Jsem zklamaný, ale čekal jsem to

Majitel suverénně nejhoršího prvoligového fotbalového klubu Petr Šafarčík opustí pozici předsedy představenstva ostravského Baníku. K tomuto kroku se odhodlal v době, kdy má tradiční tým za sebou nejhorší podzim ve svých dějinách a sestup z nejvyšší soutěže ho nejspíš nemine.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Fanoušci Baníku Ostrava na Bazalech (archivní foto)

Fanoušci Baníku Ostrava na Bazalech (archivní foto) | Foto: Kateřina Daňková

„Oficiálně bude tato personální změna potvrzena na valné hromadě klubu a ta se bude konat po Novém roce,“ řekl k Šafarčíkově konci v představenstvu Baníku mluvčí Tomáš Svoboda.

Zároveň dodal, že navzdory plánovanému odchodu z vedení klubu zůstává Petr Šafarčík i nadále faktickým vlastníkem nejhoršího týmu Synot ligy.

Přehrát

00:00 / 00:00

Baník Ostrava potvrdil, že majitel klubu Petr Šafarčík jako předseda představenstva skončí. Nejhorší prvoligový klub je už smířený se sestupem

„Většinovým majitelem je Petr Šafarčík. A co se týče případných možných změn ve smyslu příchodu nového partnera nebo akcionáře, za celé působení Petra Šafarčíka je i z jeho strany několikrát deklarovaný cíl přivést do klubu silného strategického partnera. A na tom se nic nemění,“ naznačil mluvčí.

Jedním z uvažovaných investorů je Václav Brabec. Havířovský podnikatel, majitel několika dopravních společností, se však odmítá k celé situaci vyjádřit.

Informace související s jednáním s potenciálním novým akcionářem Baníku nechce komentovat ani klub. „Rozhodnutí v této záležitosti i ve věci sportovní strategie pro nejbližší období by mělo padnout do konce kalendářního roku,“ uvádí v tiskové zprávě.

Současná bída Baníku, který se slabým kádrem v podzimní části nejvyšší soutěže uhrál jen čtyři body a po 50 letech mu hrozí sestup do druhé ligy, tak zatím dál jitří srdce tisíců fanoušků. Mezi ně se řadí i některé známé osobnosti jako například trenér české hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek.

„Baník sleduju, samozřejmě. A jsem zklamaný. Ale musím přiznat, že jsem to čekal, stejně jako hodně odborníků. Protože nemůžu říkat do novin, že budeme perspektivní mančaft, že budeme za dva za tři roky hrát skvěle fotbal, když sbírám pořád divizní hráče nebo hráče bez smlouvy. Divizní hráči nikdy nebudou hrát dobře první ligu,“ poznamenal Vůjtek.

FC Baník Ostrava | Foto: Český rozhlas

Radim Sajbot Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme