LeBron James podepsal doživotní smlouvu s Nike, vynese mu prý 400 milionů dolarů

V basketbale toho LeBron James dokázal už hodně, dvakrát slavil titul šampiona NBA, dvakrát zlatou olympijskou medaili a čtyřikrát byl vyhlášen nejužitečnějším hráčem soutěže. Jednatřicáté narozeniny sice James oslaví až na konci roku, ale jeden předčasný dárek dostal už teď. Celoživotní sponzorskou smlouvu od firmy Nike.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

LeBron James

LeBron James | Zdroj: Reuters

„Hraju hru, kterou miluji a udělal bych pro ni úplně všechno. Některé benefity a ostatní věci, které s tím souvisí, jsou, i když příjemné, tak zanedbatelné,“ říkal reportérům v zámoří po pondělním tréninku Clevelandu LeBron James.

Světoznámá sportovní značka, firma Nike, se kterou spolupracuje od roku 2003, kdy byl draftován, mu jako prvnímu sportovci ve své 44leté historii nabídla celoživotní smlouvu, tedy alespoň oficiálně, a dvojnásobný šampion NBA ji v té době už měl podepsanou.

Přehrát

00:00 / 00:00

Basketbalista NBA LeBron James podepsal historickou doživotní smlouvu s Nike, spekuluje se, že mu vynese 400 milionů dolarů

„Jsem velmi skromný, člověče. Je to neuvěřitelná chvíle pro mě i celou mojí rodinu. Jsem jen rád, že Nike, její zakladatel Phil Knight a všichni kolem věřili ve vyzáblého, 18letého kluka z Akronu. Jsem opravdu šťastný, že mohu být součástí tak skvělé společnosti po zbytek života. A jsem připravený pokračovat ve své práci, abych reprezentoval tuhle značku nejlépe, jak umím,“ prohlásil James.

Kolik mu smlouva vynese, se může jen spekulovat, protože ani jedna ze stran se k tomuto vyjadřovat nehodlá. Nejčastěji se ovšem v zákulisí mluví o částce přesahující 400 milionů amerických dolarů.

Navíc by po skončení aktivní hráčské kariéry mohl založit jako Michael Jordan vlastní logo, které by Nike jen zaštiťovala. „Uvidíme, co bude pak. Muselo by to pro obě strany dávat smysl. Do dneška jsme společně udělali hodně práce a zatím v tom jen chceme pokračovat,“ řekl.

„Jestli by pak byl Team LeBron nebo jak by se to mohlo jmenovat součástí našeho dalšího plánu, rozhodne, jak budeme do té doby úspěšní,“ vysvětloval LeBron James, který se už podílel na vzniku minimálně 13 párů basketbalových bot se svým osobním emblémem.

Nyní se zařadil do společnosti Derricka Rose, Davida Beckhama a Allena Iversona, tedy tří celebrit, které už svůj celoživotní svazek s některou z dalších sportovních firem uzavřely dříve.

Jakub Kanta Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme