Vůjtek oznámil nominaci na Channel One Cup, Ruttu čeká premiéra

Trenér hokejové reprezentace Vladimír Vůjtek představil sestavu na blížící se turnaj Euro Hockey Tour. Za své výkony v extralize si místo na Channel One Cupu vysloužil chomutovský Roman Červenka. Jeho týmový spoluhráč Jan Rutta si odbude reprezentační debut.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Jan Rutta (vlevo) vybojoval místo v nominaci na Channel One Cup

Jan Rutta (vlevo) vybojoval místo v nominaci na Channel One Cup | Zdroj: ČTK

Realizační tým českého hokejového mužstva musel před Channel One Cupem řešit také absence.

„Omluvil se Sobotka, který má už delší dobu problémy se zády a je na léčení. Volal mi i zástupce jeho klubu, aby mi sdělil, co Sobotkovi je a že ho dávají do kupy. Ještě musí odpočívat. Omluvil se také Lukáš Krajíček, u něhož nevíme přesné důvody,“ řekl trenér Vladimír Vůjtek.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér Vladimír Vůjtek je zvědavý, jak se bude debutantovi Janu Ruttovi v reprezentaci dařit

Vůjtek při absenci Sobotky a Krajíčka zatím nechce říct jméno nového kapitána národního týmu.

Představil ale jméno muže, který si v reprezentaci odbyde svoji premiéru – chomutovský obránce Jan Rutta.

„Je to hráč s dobrou postavou pro mezinárodní hokej. Teď dostává hodně prostoru v Chomutově, tak jsme zvědaví, jak se uplatní na mezinárodním poli,“ prohlásil Vůjtek.

Nejen pro Ruttu to bude premiéra. Sám kouč Vůjtek totiž povede národní tým poprvé doma. Češi zahájí Channel One Cup v Praze 17. prosince proti Finům, až pak se přesunou do Moskvy.

To se nejspíš nebude týkat mladoboleslavského gólmana Davida Ritticha, který kryje záda dvojici Alexander Salák, Dominik Furch.

„Rittich bude stejně jako posledně na trénincích, a to až do zápasu s Finskem. Kdyby se něco stalo, tak by jel s námi do Moskvy, když ne, tak tady zůstane,“ říká o gólmanech trenér národního týmu Vůjtek.

Ten také přiznal, že v Praze bude chytat Salák. Jinak je kostra týmu podobná jako na Karjala Cupu. Z KHL má Vůjtek třináct hráčů, z extraligy deset. Jediným hráčem z jiné evropské soutěže je Milan Gulaš ze švédského Färjestadu.

Poprvé se reprezentace sejde před Channel One Cupem v úterý v pražských Letňanech.

František Kuna, Radek Šamša Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme