Návrh pařížské klimatické dohody je plný sporných částí. Vyjednavačům se nedaří najít kompromis

Diplomaté v Paříži zřejmě předloží výrazně zúžený návrh klimatické dohody. Zmizet by z ní měly některé sporné pasáže. Dokument měl být ale podle původních představ hostitelské Francie už téměř hotový. Blíží se páteční termín pro představení smlouvy, kvůli vleklým rozporům to ovšem vyjednavači nejspíš nestihnou.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Lidé protestující v průběhu klimatické konference v Paříži

Lidé protestující v průběhu klimatické konference v Paříži | Zdroj: Reuters

„Pokud se nestane malý zázrak, byť je pravděpodobné, že s blížícím se termínem se budou sbližovat i pozice, tak si myslíme, že to bude pokračovat minimálně přes noc do soboty,“ odhaduje ministr životního prostředí Richard Brabec z hnutí ANO.

V Paříži se účastnil dvoudenního zasedání se svými kolegy z celého světa. Klimatická dohoda v Paříži podle vyjednavačů s velkou pravděpodobností vznikne, zatím se ale státy nedohodly ani na její závaznosti, ani na cílovém růstu globální teploty, ani na penězích.

Viktor Daněk Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme