Věra Čáslavská láme rekordy i ve sportovním důchodu

Sedminásobná olympijská vítězka Věra Čáslavská si během jediného dne připsala dva zajímavé triumfy. Jako Sparťanka se dočkala potlesku rivalů z Dukly. Navíc cestou na setkání s jubilanty armádního sportu vytvořila jeden rekord. Na trase z Černošic do Dejvic, kde se každoroční akce konala.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Olympijská vítězka Věra Čáslavská na setkání jubilantů českého sportu

Olympijská vítězka Věra Čáslavská na setkání jubilantů českého sportu | Foto: Pavel Petr

„Volal mi Štěpán Škorpil, že jim tam moc scházím. Ale já jsem měla ten den sedm různých akcí. Tak jsem si říkala, že se snad nic nestane, když toto setkání zruším,“ popisovala svoje časové vytížení Věra Čáslavská.

Přehrát

00:00 / 00:00

Olympijská vítězka Věra Čáslavská je stále hodně časově vytížená, přesto si našla chvíli na setkání jubilantů českého sportu

Stalo by se. Setkání osobností armádního sportu by přišlo o sedminásobnou olympijskou vítězku, čtyřnásobnou světovou šampionku a jedenáctinásobnou mistryni Evropy.

„Utíkala jsem domu, odhodila nákup a letěla na nádraží. Naskočila jsem do vlaku a vydala se do Prahy. A víte, za jak dlouho jsem byla z Černošic v Dejvicích? Se vším všudy za půl hodiny! To je rekord,“ smála se bývalá olympionička.

To bezesporu je. Pobyt mezi osobnostmi, jakými jsou například Dana Zátopková, Imrich Bugár nebo Rudolf Kučera, si Věra Čáslavská skutečně užívala. Jako Sparťanka se dokonce dočkala od kolegů z Dukly velkých ovací.

„Já jsem ráda na světě, ráda se vídám s přáteli a tady jich mám spoustu. Jsem taková odnož Dukly, fandím všem jejím sportovcům. A i přesto, že jsem byla a jsem Sparťanka,“ dodala Čáslavská.

Olympijská vítězka Věra Čáslavská na setkání jubilantů českého sportu | Foto: Pavel Petr

Letos si přitom bývalá gymnastka, trenérka a významná funkcionářka užila své. Ani operace slinivky ji ale nepřipravila o optimismus a dobrou náladu.

„Mohlo by být hůř, ale i líp. Je to pro mě příjemné období. Vždycky na mě byla kladena zodpovědnost. Každý po mě chtěl výkony a výsledky. Každý mi říkal, co se má nebo nemá říkat. Teď jsem svobodomyslná. Dělám a říkám si, co chci. Jsem spokojená,“ řekla ke svému aktuálnímu rozpoložení velká postava českého sportu.

„Všechny legendy jsou už hodně staré, ale já se zase tak stará necítím,“ uzavřela setkání Věra Čáslavská.

Pavel Petr Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme