Francie identifikovala třetího atentátníka z klubu Bataclan

Francouzská policie identifikovala třetího z útočníků, kteří se odpálili v pařížském klubu Bataclan. 23letý Fouad Mohamed-Aggad pocházel ze Štrasburku. Teroristické útoky v Paříži z 13. listopadu připravily o život 130 lidí. Většina z nich, 90, zemřela právě v Bataclanu.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Francouzi drželi minutu ticha i před klubem Bataclan, ve kterém zemřely zhruba dvě třetiny z celkového počtu 129 obětí pátečních útoků

Francouzi drželi minutu ticha i před klubem Bataclan, ve kterém zemřely zhruba dvě třetiny z celkového počtu 129 obětí pátečních útoků | Zdroj: Reuters

Fouad Mohamed-Aggad pocházel z rodiny tuniského původu. Byl členem skupiny zradikalizovaných mladých lidí, kteří ů koncem roku 2013 vycestovali do Sýrie.

Byl mezi nimi údajně i Fouadův bratr Karim, který je podle policie ve vězení ve Francii. Další dva jejich bratři zahynuli v Sýrii.

Některé členy skupiny francouzská policie po návratu ze Sýrie v květnu 2014 zatkla, Fouad Mohamed-Aggad mezi nimi nebyl.

V koncertní síni Bataclan útočili 13. listopadu kromě Aggada ještě devětadvacetiletý Francouz Omar Ismail Mostefai, který žil v Chartres, jihozápadně od Paříže, a 28letý Samy Amimour z Drancy, severovýchodně od Paříže.

Amimour také strávil nějakou dobu v Sýrii, stejně jako předpokládaný vůdce útočníků z 13. listopadu, Abdelhamid Abaaoud, který byl zabit následující týden při policejní razii u Paříže.

Další útočník, 26letý Salah Abdeslam, který se narodil v Bruselu, je stále na útěku.

ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme