Hokejový útočník Radek Duda už nebude hrát v extralize za Karlovy Vary

9. prosinec 2015

Na základě vzájemné dohody mezi vedením klubu HC Energie Karlovy Vary a Radkem Dudou bylo ukončeno působení tohoto hokejisty v extraligovém týmu z lázeňského města. K této dohodě došlo na základě nespokojenosti vedení klubu s výsledky mužstva a výkony klíčových hráčů, včetně Radka Dudy.

Šestatřicetiletý útočník nakonec sám inicioval ukončení svého působení v karlovarské Energii a vedení klubu po zvážení všech aspektů hráči vyhovělo.

„Chtěli bychom Radkovi Dudovi touto cestou poděkovat za neoddiskutovatelný přínos pro mužstvo a za jeho herní výkony v loňské sezoně. Bohužel letos se mu nepodařilo na tyto výkony navázat, a proto jsme se nakonec dohodli na ukončení spolupráce,“ píše se v tiskovém prohlášení klubu.

Radek Duda dostal souhlas k vyjednávání o novém angažmá. Klub vlastní do 30. dubna 2016 jeho hráčská práva. Prioritou klubu je hráčská výměna v rámci extraligy a získání adekvátní náhrady.

„V případě, že by se nám to nepodařilo, budeme situaci s hráčem dále řešit. V úvahu přichází i jeho eventuální uvolnění pro zahraniční angažmá,“ dodává na závěr web HC Energie.

autor: Radim Jehlík
Spustit audio