Basketbalistky USK prohrály s Jekatěrinburgem závěrečnou trojkou

Basketbalistky ZVVZ USK Praha potřetí v řadě Jekatěrinburg neporazily, když na jeho hřišti v Evropské lize prohrály 73:76 trojkou Diany Taurasiové vteřinu před koncem. Do poslední minuty přitom šly s pětibodovým vedením. Nevyužily tak šanci na posun na první místo tabulky skupiny B.

Tento článek je více než rok starý Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Marta Xargayová z USK Praha (vlevo) proti Tayler Mingové

Marta Xargayová z USK Praha (vlevo) proti Tayler Mingové | Zdroj: ČTK

Jekatěrinburg mocně toužil oplatit USK letošní dvě porážky z finále Euroligy i finále Superpoháru a nasadil nejsilnější sestavu se všemi hvězdami včetně uzdravené Alby Torrensové.

Už v první čtvrtině si ruský gigant vytvořil náskok devíti bodů a zdálo se, že tentokrát se USK další překvapení nepovede. Pražanky držela ve hře jen Kateřina Elhotová, která dala devět z úvodních 13 bodů USK.

Jenže pak české mistryně zlepšily obranu a v závěru poločasu získaly vedení na svou stranu, když těžily z rychlých protiútoků.

Podávaly však především kolektivnější výkon, zatímco Jekatěrinburg spoléhal hlavně na nájezdy Taurasiové a Torrensové. Navíc se do problémů s fauly dostala pivotka Brittney Grinerová.

Do druhé půle vstoupila Elhotová podobně jako do té první, dala devět z úvodních 11 bodů USK, ale v ofenzivě byla dlouho osamocená. Trápila se zejména Sonja Petrovičová, dosud nejlepší střelkyně soutěže.

Pražankám se tak nedařilo odskočit domácímu týmu na více než pět bodů a utkání zůstávalo vyrovnané.

Až šest a půl minuty před koncem se Petrovičová konečně trefila za tři body a viditelně si oddechla. Vzápětí hráčky USK odskočily na šest bodů, ale Jekatěrinburg znovu srovnal.

Minutu a půl před koncem dala další trojku Elhotová a získala pětibodové vedení, v tu chvíli se zdálo rozhodnuto.

Jenže domácí hráčky ukázaly svou sílu: Běljakovová nejprve trojkou srovnala, vteřinu před koncem proměnila těžkou trojku také Taurasiová a rozhodla ještě před prodloužením.

Utkání 7. kola skupiny B Evropské ligy basketbalistek:

Jekatěrinburg - ZVVZ USK Praha 76:73 (26:22, 37:38, 53:53)
Nejvíce bodů: Taurasiová 19, Grinerová 15, Torrensová 13 - Kateřina Elhotová 25, Vaughnová 16, Palauová a Petrovičová po 12. Fauly: 16:18. Trestné hody: 10/9 - 11/11. Trojky: 9:4. Doskoky: 29:39.

ČTK Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme