O post ředitele ČRo se uchází 27 lidí. Pět postupujících vybere rada ještě do Vánoc

Zatím 27 lidí se přihlásilo do výběrového řízení na post generálního ředitele Českého rozhlasu. Čas na podání přihlášek měli uchazeči do dnešního poledne, další kandidatury s dnešním razítkem však mohou ještě přijít do pondělí poštou. Rada z těchto lidí ještě před Vánocemi vybere pětici, která postoupí do druhého kola. Jméno nového ředitele by mělo být známé nejpozději na začátku února.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Český rozhlas Region, selfpromo

Český rozhlas Region, selfpromo | Foto: Khalil Baalbaki | Zdroj: Český rozhlas

Členové rady s notářem přihlášky otevřou v pondělí. Ověří, jestli kandidáti splnili všechna požadovaná kritéria včetně věcí, jako je zaslání životopisu, motivačního dopisu nebo výpisu z trestního rejstříku.

Podmínkou pro účast ve výběrovém řízení je také vysokoškolský titul nebo negativní lustrační osvědčení.

„Následně během dvou, tří dnů dostane Rada Českého rozhlasu notářské ověření se jmény všech kandidátů, kteří formálně splnili podmínky,“ popsal místopředseda rady Ivan Tesař.

Z těchto lidí vybere rada 21. prosince na veřejné schůzi pět postupujících. „Kteří posléze absolvují veřejné slyšení a představení kandidátského projektu,“ doplnil Tesař.

Projekt by měl obsahovat zhodnocení současné situace rozhlasu a vizi jeho budoucnosti na léta 2016 až 2021.

Na veřejnosti se už objevila jména některých kandidátů. Agentura ČTK včera uvedla, že by mezi nimi mohl být třeba prozatímní generální ředitel Karel Zýka, ředitel Centra zpravodajství ČRo Tomáš Pancíř, ředitel Centra vysílání Ondřej Kopa, ředitel ČRo Sever Milan Knotek, náměstek generálního ředitele René Zavoral, šéf brněnského studia Jaromír Ostrý, ředitel ČRo České Budějovice Zdeněk Duspiva, bývalý zpravodaj v USA a šéf Radiožurnálu Miroslav Konvalina nebo externí sportovní redaktor a radní ČTK Miroslav Augustin.

Jako o zájemcích, kteří mají angažmá mimo rozhlas, prý padají třeba jména ředitele E15 Tomáše Skřivánka, exministra vnitra Jana Rumla, bývalého ředitele Národní knihovny Tomáše Böhma, mediálního analytika Petra Žantovského a bývalého předsedy Rady České televize Jana Mrzeny.

Nového generálního ředitele Českého rozhlasu musí rada zvolit do 3. února. Tedy do tří měsíců od rezignace bývalého řádného šéfa Petera Duhana.

ČTK, ČRo Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme