Benefiční koncert podpoří péči o lidi s demencí

10. prosinec 2015

V pražském Studiu 1 v Českém rozhlase se uskuteční 14. prosince od 19:30 benefiční koncert. Jeho cílem je podpořit péči o lidi trpící demencí, výtěžek z akce obdrží Česká alzheimerovská společnost. Mediálním partnerem koncertu, na kterém vystoupí Michal Horáček s přáteli, je stanice Český rozhlas Radiožurnál.

„Český rozhlas Radiožurnál bude koncert od 20:00 do 21:00 přenášet živě. Ve Studiu 1 vystoupí kromě Michala Horáčka i světoznámá houslistka Gabriela Demeterová, Lenka Nová, František Segrado, Ondřej Ruml, písničkář Daniel Tille či klavírista Kryštof Marek. Interprety doprovodí živá kapela,“ uvedl šéfredaktor stanice Radiožurnál Jan Pokorný.

Cílem druhého benefičního koncertu na podporu lidí s demencí a těch, kteří o ně pečují, je získat 150 tisíc korun. Díky nim bude možné poskytnout 300 hloubkových konzultací jak pacientům, tak jejich rodinám. Poprvé se benefice konala loni v říjnu a její čistý výtěžek činil zhruba 55 tisíc korun. Pomoc tehdy mohla být díky tomu nasměrována k více než stovce lidí.

Česká alzheimerovská společnost (ČALS) vznikla v roce 1997 jako občanské sdružení s cílem pomáhat lidem postiženým syndromem demence – tedy jak nemocným, tak jejich rodinám. Poskytuje poradenství a respitní péči v domácnosti, pořádá vzdělávací aktivity pro profesionály i rodinné pečující, věnuje se zlepšování institucionální péče o lidi s demencí, vydává informační materiály, pořádá svépomocné skupiny pro lidi s demencí a pro rodinné pečující, organizuje vyšetření paměti ve všech krajích České republiky. Spravuje také webové stránky: www.alzheimer.cz a www.gerontologie.cz.

Vstupenky na benefiční koncert je možné koupit na webu České alzheimerovské společnosti.

Spustit audio