Povedeme partyzánskou válku, říká trenér fotbalového Liberce před zápasem s Marseille

Dnešními zápasy skončí základní skupina fotbalové Evropské ligy. Sparta s Plzní, i když oba týmy z jiných důvodů, už v šestých zápasech nemají o co hrát. Nejdramatičtější koncovka podzimní části sezony čeká liberecký Slovan.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Trenér libereckých fotbalistů Jindřích Trpišovský před utkáním s Olympiquem Marseille

Trenér libereckých fotbalistů Jindřích Trpišovský před utkáním s Olympiquem Marseille | Zdroj: ČTK

Ten na domácím hřišti musí porazit Marseille, aby postoupil do vyřazovacích bojů. Francouzskému celku stačí remíza, i když na tu jeho trenér Míchel určitě hrát nehodlá.

„My jsme Olympique Marseille, chceme vyhrát všechny zápasy. A to za všech okolností. Na druhou stranu, bude to o tvrdé práci, a pro Liberec to bude úplně stejné jako pro nás. My potřebujeme zvítězit, a přesně o to se tady pokusíme.“

Míchel v cestě k evropskému jaru nehledá žádné remízové skulinky, na to, že jeho svěřencům stačí uhrát u Nisy bod, jako by ani trochu nehleděl. Ale přece jen je v tomhle ohledu ve výhodě, a navíc má na rozdíl od jeho trenérského protějšku k dispozici jiný hráčský arzenál.

Přehrát

00:00 / 00:00

Trenér fotbalového Liberce Jindřich Trpišovský má před zápasem s Olympiquem Marseille jasno, jak slavného soupeře porazit

„Stojí proti nám velká přesila. Když to přirovnám, tak soupeř má k dispozici atomové zbraně a my jen luky a šípy. Ale i v Marseille jsme ukázali, že umíme střílet přesně. Musíme vést takovou partyzánskou válku. Být dobře zakopaní a včas udeřit,“ říká trenér Slovanu Jindřich Trpišovský.

Nabízí tak bojový plán, s úmyslem ve vhodnou chvíli napnout tětivu libereckého luku a nakonec slavnou Marseille skolit. Třeba tak jako na začátku října ve Francii.

Vyprodáno, hlásí z Liberce. Slovan bude po letech hrát před plným stadionem

Číst článek

„Je to poslední zápas letošního roku a opravdu se není na co šetřit. Musíme do toho dát všechno. Víme, že naší velkou předností je týmovost. Bude to hodně o tom, jestli budeme chtít postoupit víc než Marseille,“ říká kapitán Slovanu David Pavelka před utkáním.

Zápas začne v 19 hodin. Na streamu Český rozhlas Sport nabídneme přímou reportáž celého utkání, na této stanici uslyšíte kompletní vysílání druhé půle.

Stanislav Zbyněk, David Nyč Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme