Liberec dotahoval, ale nepostoupil. S Marseille prohrál 2:4

Sledovali jsme ONLINE: Fotbalisté libereckého Slovanu nezvládli nejdůležitější utkání podzimu. S Olympiquem Marseille prohráli na domácím hřišti 2:4 a do jarní fáze Evropské ligy nepostupují. Viktoria Plzeň se rozloučila remízou 3:3 s Villarrealem, Sparta otočila zápas v Nikósii.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Obránci Liberce na hostující rychlost nestačili

Obránci Liberce na hostující rychlost nestačili | Zdroj: ČTK

Olympique Marseille nechtěl Slovanu Liberec povolit tlak a od začátku zápasu presoval obranu Severočechů. Jedné z mnoha chyb domácích využil hned ve 14. minutě belgický střelec Michy Batshuayi přesnou ranou k tyči a poslal hosty do vedení.

Slovan mohl vyrovnat po půl hodině zápasu. Pavelkovu ránu ale hosté dokázali těsně před brankou zablokovat a neujal se ani přímý kop Lukáše Bartošáka, který skončil těsně vedle.

Ještě níže stlačil liberecké naděje na postup 3 minuty před poločasovou přestávkou Georges-Kévin Nkodou, který si zaběhl za obranu a do prádzné branky zakončil na poločasových 2:0.

Marseille ukázala, že patří dál, uznal liberecký kapitán Pavelka

Číst článek

Druhý poločas začal chvilkovým tlakem domácích, který hosté okamžitě potrestali z rychlého protiútoku. Na nakopnutý míč si naběhl Abdelaziz Barrada a elegantně přehodil chybně vyběhnutého brankáře Koubka.

Až čtvrt hodiny před koncem se domácí zvedli. Probudil je odvážný průnik Davida Pavelky do pokutového území, který skončil faulem. Penaltu proměnil Bakoš a o minutu později bylo U Nisy ještě veseleji, když střídající Josef Šural snížil už na 2:3.

Vyprodaný stadion hnal domácí do útoku, francouzský tým ale ukázal velké zkušenosti. Ubránil se všem náznakům a v protiútoku na závěr nastaveného času uzavřel Lucas Ocampos lobem skóre zápasu na 2:4. Slovan tak i přes srdnatý výkon ve druhé půli nepostupuje.

Souběžně s Libercem hrála svůj závěrečný zápas v letošní pohárové evropě i Viktoria Plzeň, která nad španělským Villarrealem dvakrát vedla. Vedení 3:2, které českému mistrovil zajistil na konci řádné hrací doby Tomáš Hořava ale Západočeši neudrželi. V závěru nastavení vyrovnal Bruno Soriano na 3:3.

Vyrovnání zařídil parádní patičkou Lukáš Juliš | Foto: ČTK

Zápas Sparty na hřišti Apoelu Nikósie začal jako poslední. Letenský tým prohrával po prvním poločase 0:1, když hned v úvodu zápasu vystihl Konatého nepřesnou rozehrávku Fernando Cavenaghi.

Po přestávce však Sparta zápas otočila. Na 1:1 vyrovnal mladík Lukáš Juliš, který se obtočil kolem Frýdkova nástřelu a patičkou zády k brance se trefil přesně k tyči. Vítězství pak zajistil kanonýr David Lafata, který si v 77. a 87 využil nabídky od Konatého. Sparta skončila ve skupině druhá za Schalke.

6. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina E:
Viktoria Plzeň - Villarreal CF 3:3 (1:1)
Branky: 8. Kolář z pen., 65. Kovařík, 90. Hořava - 40. Bakambu, 62. Dos Santos, 90.+3 Bruno. Rozhodčí: Chapron - Cano, Debart (všichni Fr.). ŽK: Matějů, Kopic, Kučera - Jokič. Diváci: 10.071.

6. kolo fotbalové Evropské ligy - skupina F:
Slovan Liberec - Olympique Marseille 2:4 (0:2)
Branky: 75. Bakoš z pen., 76. Šural - 14. Batshuayi, 43. N'Koudou, 48. Barrada, 90.+4 Ocampos. Rozhodčí: Schörgenhofer - Kolbitsch, Brandner - Ouschan, Muckenhammer (všichni Rak.). ŽK: Bakoš, Pavelka, Jefremov, Bartošák - Mandanda, Cabella, Batshuayi, N'Koulou, Romao. Diváci: 9700 (vyprodáno).

Vojtěch Man Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme