Majitel growshopů dostal od ostravského soudu podmínku za šíření toxikomanie

V Ostravě dnes padl další rozsudek nad majitelem growshopů, proti kterým policisté spustili před dvěma lety celostátní razii. Soud vyměřil Richardu Klečkovi podmínku za šíření toxikomanie. Ve svých prodejnách nabízel semena, hnojiva a další potřeby, které se dají využít i k pěstování marihuany pod umělým světlem. Klečka se proti rozsudku na místě odvolal.

Tento článek je více než rok starý.

Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Soud (ilustrační foto)

Soud (ilustrační foto) | Foto: Filip Jandourek

Ostravský podnikatel se hájil tím, že prodával nejen semena marihuany, ale třeba i bazalky, ředkvičky nebo tymiánu.

Richard Klečka patří ke skupině podnikatelů, kterým kriminalisté při celostátní razii před dvěma lety zavřeli prodejny a obvinili je z šíření toxikomanie. Po celém Česku policie tehdy zavřela asi sto obchodů.

Klečkovi při razii zabavila veškeré peníze, počítače, telefony i zboží. Soudce dnes kritizoval policisty za to, že při domovních prohlídkách zabavili zbytečně moc věcí, například hnojiva, která jsou už nyní bezcenná.

Obžalovaný Richard Klečka říká, že mu policejní zásah výrazně poškodil podnikání. „Tím, že jsme neměli co prodávat, opravdu se k nám lidé báli jít. Protože nás brali za nějaké zločince. Rok jsme neprodali skoro vůbec nic. Navzdory tomu, že jsme byli velmi úspěšná firma s mnohamilionovým obratem. Škoda jde do mnoha milionů,“ uvedl.

Kauza growshopy | Foto: Český rozhlas

Andrea Brtníková Sdílet na Facebooku Sdílet na Twitteru Sdílet na LinkedIn Tisknout Kopírovat url adresu Zkrácená adresa Zavřít

Nejčtenější

Nejnovější články

Aktuální témata

Doporučujeme